fbpx

SOMMER-OSLO: Vold på Norway Cup, pistoler, macheter, kniver og masseslagsmål på T-banen (OPPDATERT)

«Tilskuervold på Norway Cup endte med politianmeldelse», kan man lese fra VGs sportssider.

«En Radøy-spiller ble slått til av en tilskuer etter bråk i en G19-kamp mot Holmlia i går. Norway Cup-arrangøren tar avstand fra det som skjedde, men tror aldri de klarer å unngå lignende hendelser helt.»

– Det var ti minutter igjen av kampen da en Holmlia-spiller rev kraftig i trøya til en av våre spillere. Han reagerte med å dytte til motspilleren, og da oppsto det en del knuffing. Så kom det en løpende inn på banen og slo til vår spiller i hodet med knyttet neve, forteller Radøy-lagleder Jon Halstein Tjore til VG. (Sitat slutt).

Så tar vi turen fra Ekebergsletta til Bogerud på Oslo sørøst. Der hadde «Et tosifret antall aggressive ungdommer blitt kjørt i arresten».

«Politiet melder om store utfordringer med mange aggressive ungdommer på Bogerud i Oslo.»

«Hendelsen startet en knapp time tidligere. Politiet rykket ut etter meldinger om flere personer som sloss. Det var også opplysninger om at en machete ble vist frem.»

– Vi trodde at vi hadde fått kontroll, men så eskalerte situasjonen. Det var mange av dem som ringte rundt, og andre kom til. Det var en aggressiv og ubehagelig opplevelse, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til TV 2. (Sitat slutt).

OPPDATERT 7.8. kl: 07:52. Det viser seg nå at politiet måtte rykke ut med hele 17 biler og politihelikopter, og forteller om at «ungdommene» tok tak i polititjenestemennene, rykket i uniformen deres, var svært aggressive og at det nå eksisterer noe som heter «Fuck the police»-holdning i ungdomsmiljøene i Oslo. Politiet skal ha fått kritikk for måten de ankom og håndterte situasjonen av venstreorienterte medier og politikere. Politiets Fellesforbund mener det nå er tid for å installere kameraer på politiuniformene for å avklare misforståelser og vise politiets hverdag i det flerkulturelle Oslo.

Ellers hadde politiet nok å holde styr på i sentrumsområdet: