Site icon Lykten

DAGENS BILDE: Da CNN og Buzzfeed mistet sin siste troverdighet

CNN og Buzzfeed publiserte dokumenter som påstås å avsløre at kommende president Donald Trump skal ha vært på en reise til Russland for noen år siden og der ha vært involvert i en rekke seksuelle handlinger med prostituerte på et hotellrom.

Det viser seg, naturlig nok, at det hele er en fabrikasjon og ingen andre store nyhetsmedier har vurdert å publisere saken. Utenom altså CNN og Buzzfeed. I Norge hang Clinton-tilhengerne i NRK seg på den falske nyheten. Det samme gjorde de svenske «sladderblaskene» Aftonbladet og Expressen.

NRK HANG SEG PÅ: Ingen i redaksjonen eller ledelsen hos NRK forsto eller var såpass informerte om amerikansk politikk at de lot være å videreformidle den falske nyheten fra CNN. (Faksimilie: NRK.no).

Både CNN og Buzzfeed får nå svært mye negativ omtale og tilbakemeldinger på sine valg om å gå ut med åpenbare falske og svært nedverdigende påståtte hendelser.

Mange ser på hendelsen som CNNs siste åndedrag som en seriøs nyhetsformidler.

Trump til CNN: «Dere er falske nyheter»

Her overser Donald Trump CNNs journalist under en pressekonferanse og kaller kanalen for «Falske nyheter»:

Vi legger også ved en liten video hvor redaktøren i Buzzfeed, Ben Smith, har noen ubehagelige minutter i intervjustolen og blir klart fortalt av MSNBCs Chuck Todd; «Du publiserte falske nyheter».

Exit mobile version