Site icon Lykten

DAGENS BILDE: «Informasjon til deg som er gift med et barn»

Brosjyren som nå skaper oppstandelse i Sverige er produsert av Socialstyrelsen og Migrationsverket.

I den kan man lese at svenske myndigheter anerkjenner at det eksisterer barneekteskap i Sverige, men at man ikke anbefaler at migranter bor sammen med eller har sex med barn som er 15 år eller yngre.

Det opplyses ingenting om at man kan gå i fengsel eller at det finnes konsekvenser for de som inngår barneekteskap.

KRITIKK: Selv svært liberale og venstreorienterte svenske medier har måttet innrømme at brosjyren har gått for langt i å normalisere barneekteskap. Men dette skjedde først etter at saken fikk stor oppmerksomhet på sosiale medier. (Skjermbilde: Svenske aviser)

Ironisk nok påpekes det på sosiale medier»at man i Syria kan dømmes til 9 års fengsel for å inngå barneekteskap. I Sverige får man ytterligere velferdsgoder.»

Det har vært flere profilerte saker i Sverige den siste tiden som har omhandlet barneekteskap. I oktober i fjor tillot svenske myndigheter en 14 år gammel gravid asylsøker å bo sammen med sin 25-årige «ektemann», før jenta selv anmeldte mannen til politiet for voldtekt.

Frieord skrev også nylig om hvordan Socialdemokraterna, Miljöpartiet og Vänster stemte imot et forslag om å forby barneekteskap og flerkoneri i den svenske Riksdagen. Men de borgerlige partiene, sammen med Sverigedemokraterna, sørget for at forbudet gikk gjennom. Les mer her:

Etter at informasjonen om brosjyren har gått som ild i tørt gress i vårt naboland har det blitt laget «humoristiske» versjoner av dem. Men de er ikke mer humoristiske enn at de faktisk speiler sannheten.

Exit mobile version