Site icon Lykten

Angrepet på gardevaktene går viralt – hundretusenvis av delinger og kommentarer

(Skjermbilde / Twitter)

Det dukket plutselig opp en video i går som viser en afrikansk mann som tilsynelatende trakasserer og opptrer truende mot gardevaktene utenfor slottet. Mannen gestikulerer og begynner å gjøre bevegelser som tilsier at han ønsker å slå vaktene.

På nett kommenterer noen at de ser at vaktene tar ut parademagasinet og setter inn skarpe skudd i tjenestevåpenet sitt.

Hendelsen blir filmet av et vitne.

Vaktene forsøker etter hvert å legge mannen ned og få kontroll over ham. Men den afrikanske mannen klarer å vri seg unna pågripelse og det hele eskalerer nedover slottsplassen uten at de to vaktene får kontroll på mannen. Til slutt kommer det som mest sannsynlig er vaktlederen ut og får kontroll på situasjonen. Mannen blir lagt i bakken og påsatt håndjern etter å ha forstått at han ikke har mulighet å slippe unna.

Mange kommenterte også fraværet av norske dagsmedier om saken. I går kveld hadde ingen av massemediene publisert verken bilder eller videoen som nå løp løpsk på sosiale medier.

På sosiale medier får saken stor oppmerksomhet av utenlandske brukere som ikke forstår hvorfor vaktene ikke skjøt eller stoppet mannen på en mer konkret måte.

Saken har blåst opp og flere nye medier har skrevet om den. Også Lyktens kommentar og videodeling på sosiale medier har fått titusenvis av reaksjoner på kort tid.

Det er uklart om hva slags status den afrikanske mannen har med Norge. Om han er en turist eller har oppholdstillatelse.

Exit mobile version