Site icon Lykten

Boris Johnson holdt juletale om forfulgte kristne

YouTube-poster

 

Den britiske statsministeren gjorde noe svært få andre statsledere har gjort, nemlig belyste den politiske og religiøse forfølgelsen av kristne i verden.

Kristne er den mest forfulgte religiøse gruppen i verden, noe som sjelden nevnes av vestlige massemedier, som istedenfor velger å fokusere på muslimer som ofre.

Boris Johnson valgte imidlertid å snakke om kristendommen og Jesus.

«Julaften er først og fremst en feiring av Jesu Kristi fødsel. Det er en dag av stor betydning for milliarder av kristne verden over», sa Johson og fortsatte:

«I dag av alle dager vil jeg at vi skal minnes de kristne rundt om i verden som blir forfulgt. For de kommer julaften til å feires privat, i hemmelighet, kanskje til og med i en fengselscelle. Som statsminister er dette noe jeg ønsker å endre».

«Vi står med kristne overalt, i solidaritet, og kommer til å forsvare deres rett til å utøve sin tro. Så la oss som et land reflektere over året og feire det gode som kommer».

Johnsons valg av å fokusere på hatet og forfølgelsen av kristne har blitt hyllet på sosiale medier.

I Norge valgte ingen massemedier å skrive om den britiske statsministerens fokus på kristendommen. Istedenfor fokuserte man på hans omtale av Brexit og helsevesenet.

Boris Johnson får følge av USAs president Donald J. Trump, Ungarns Victor Orban og Brasils Jair Messias Bolsonaro, som alle nylig har holdt taler der kristendommen og angrepet på vestlig kultur og verdier har vært et tema.

 

 

 

Exit mobile version