Site icon Lykten

Hatangrepene mot asiater fortsetter i USA (video)

En 55-årig asiatisk kvinne går hjem fra matbutikken midt i Chinatown i New York, da hun uten forvarsel blir kraftig slått i ansiktet. Kvinnen tar seg til ansiktet og faller bakover. Det virker som hun deretter besvimer eller mister bevisstheten.

(Skjermbilde / Eyewitness News ABC7NY)

Angrepet blir fanget på videokamera. En mann med afroamerikansk bakgrunn, Alexander Wright (47), blir raskt pågrepet for det brutale overfallet. Det viser seg at han er hjemløs og har over 17 tidligere arrestasjoner på rullebladet.

Les også: NRK og Aftenposten løy om skytteren i Colorado – var ikke hvit, men muslim fra Syria

Les også: Faktasjekk: NRK, Aftenposten og NTB med uriktige påstander om gjerningsmann i USA

Ifølge lokale medier i New York vil man mulig sikte ham for hatforbrytelse. Men man fokuserer i innslaget på mental helse, hjemløshet og generelle problemer på gatene i byen, enn hva man ville gjort om det hadde vært en hvit mann som slo en mørkhudet kvinne slik.

Det går knapt en dag eller to uten at det kommer ut nye videoer der man ser uskyldige mennesker med asiatisk bakgrunn blir slått, sparket, hetset eller utsatt for grov rasisme. I massemedia og på den politiske venstresiden har man påstått at det er hvite mennesker som står bak overfallene, og man har laget et narrativ at det er tidligere president Donald Trump som har en skyld. Dette fordi Trump la skylden på koronaviruset på Kina, ettersom det etter all sannsynlighet oppstod i den kinesiske byen Wuhan og kalte det et «Kina-virus».

Men videoene avslører at det er i all hovedsak mennesker med afroamerikansk bakgrunn som står bak de rasistiske angrepene. 

Hvorfor lyver massemedia og venstresiden om angrepene? Og hvorfor forsøker man å bortforklare det faktumet at det er afroamerikanere eller mørkhudede som står bak over 80-90 prosent av hatforbrytelsene mot asiater i slike tilfeller med blind gatevold.

Også i Norge tillater blant annet Aftenposten innlegg der man uten bevis og med falske antakelser at hvite mennesker står bak hatforbrytelser mot asiater. Slike påstander blir aldri faktasjekket, slik vi viser til der den samme avisen omtalte den muslimske massedrapsmannen i Colorado som «en hvit mann». 

Exit mobile version