Site icon Lykten

Hva driver du med? Ung kvinne sparket på Karl Johan

(Skjermbilde / Tik Tok)

(Video i artikkelen)

To unge kvinner som var ute og gikk i Norges paradegate ble forfulgt av en mann med hettegenser og ryggsekk. Fra videoen kan man se at det var en ikke-vestlig person.

En av kvinnene begynner å filme situasjonen og ber ham slutte å følge etter dem. Da den ene kvinnen stopper opp og konfronterer mannen, tar han sats og sparker henne hardt i beinet, før han snur og går nedover mot Eidsvolls plass.

Les også: Skyting, knivran og overfallsvoldtekter – sommeren i Oslo har begynt

Det har de siste dagene gått en debatt på sosiale medier om Oslo som en by der mennesker ikke lenger føler seg trygge i. Dette har blitt tilbakevist av byrådsleder fra Arbeiderpartiet, Raymond Johansen. Med seg har han fått flere venstreorienterte politikere og samfunnsdebattanter, blant annet fra Avisa Oslo, som påstår det samme.

Les også: Her går Rødt-politikeren til angrep utenfor Stortinget

«Trygg by» har blitt en hashtag for å vise ironien i Johansens og de rødgrønnes urealistiske bilde av utviklingen i byen.

På sosiale medier får de kraftig irettesettelse der folk har lagt ut aktuelle nyheter som viser at utviklingen har gått i negativ retning.

Realiteten er at kun 40 prosent av de spurte sier de føler seg trygge i Oslo sentrum på kveldstid. Nesten 1 av 3 sier de ikke føler seg trygge å ferdes der de selv bor. Tallene viser også at 1 av 4 ikke føler trygghet selv på dagen i Oslo sentrum.

(Skjermbilde / Kantar Public).
Exit mobile version