Site icon Lykten

Putin hevder at alt går etter planen i ny tale

I talen, en av sine første offentlige siden invasjonen ble innledet for ni dager siden, nektet Putin for at hans styrker skulle rette seg inn på sivile mål.

Istedenfor anklaget han den ukrainske siden for å være «ekstreme gangstere» som bruker sivile som «menneskelige skjold».

«Nazister» og utenlandske leiesoldater («inkludert fra Midtøsten») forhindrer sivilbefolkningen å forlate krigsområdet via sikre korridorer, hevdet Putin.

«Nynazister åpnet også ild mot kinesiske studenter som forsøkte å forlate Kharkiv. To av dem ble skadet. Hundrevis av utlendinger forsøker å forlate krigsområdet, men de får ikke gjøre det», sa han.

Utenlandske observatører anser at russerne har fått store problemer med å gjennomføre sin invasjon, men Vladimir Putin sa i sin tale at operasjonen går «helt i følge planen».

Tidligere på torsdag snakket Putin med Frankrikes president Emmanuel Macron. Macron opplyste etter samtalen at Putin sa at han ikke har noen som helst hensikt å trekke seg tilbake fra Ukraina eller fire på noen av sine sikkerhetskrav. Den russiske presidenten skal ha sagt at Russland skal fortsette å kjempe «hva som enn hender», helt til «slutten», skriver Daily Mail.

Også den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj holdt en tale og snakket med pressen.

Exit mobile version