Site icon Lykten

Se intervjuet som har sjokkert venstresiden

Det gikk absolutt ikke slik Channel 4 News og deres stjernereporter Cathy Newman ønsket, da de hentet inn og intervjuet den berømte og respekterte professoren Dr. Jordan Peterson fra Canada.

Peterson har blitt kjent de siste årene for å sprekke hull på flere store myter som venstresiden har bygget opp gjennom mange år med falske rapporter, feilaktig bruk av statistikk, samt påstander som er hentet ut av tom luft.

Stikkord som lønnsulikheter mellom kjønnene, identitetspolitikk, kjønnsroller og politisk korrekthet er temaer som ofte diskuteres i hans undervisning og taler. Mye av det ligger på Youtube og kan ses gratis. Og anbefales.

Journalister i dag forsøker alltid, eller svært ofte, å tillegge sine intervjuobjekter meninger og bygge spørsmålene utifra dette, enn å faktisk høre på og forstå hva noen sier og mener. Dette skaper ofte ubehagelige og konfronterende intervjuer og frustrasjon. Og sjelden blir det egentlige budskapet lagt på bordet og debatten druknet i kakafonien av uenighet som oppstår.

Her åpner teppet seg for Jordan Peterson.

Reporter Cathy Newman har både tunge og intelligens, men tapte alle 12 rundene klart på poeng mot Peterson. Intervjuet var en så klar maktdemontrasjon fra en person som benytter seg av logikk og sannhet, mot en som bruker følelser og politisk korrekthet, og tillegger sitt intervjuobjekt feilaktige kvaliteter, at det har blitt kopiert og lagt ut på tusenvis av Youtube-kanaler og sosiale medier som premieeksempelet på total intellektuell utklassing.

Lag en varm kopp med drikke og nyt 30 minutter med lynende intelligens og dekonstruksjon av inngrodde myter.

Exit mobile version