Site icon Lykten

VIDEO: Politimann lot voldsmann slippe unna etter overfall i Oslo

På fredag ble arrangementet «Tøyenbygda står sammen mot hat og rasisme» holdt på Tøyen senter. En rekke islamister, hijabdekkede muslimer, venstreekstremister, revolusjonære kommunister og representanter fra Antirasistisk Senter var tilstede.

Også Lars Thorsen fra Stopp Islamiseringen av Norge var tilstede og filmet tilstelningen.

Plutselig kommer en mann frem og på kort tid begynner han å utøve vold mot Thorsen. Han skal blant annet ha slått Thorsen i brystet. Vakter fra arrangementet står i nærheten, men gjør ingenting for å stoppe volden.

Venstreekstremisten skal imidlertid ha blitt anholdt av en politimann i uniform som var på plass. På videoen kan man imidlertid se at politimannen raskt slipper voldsmannen og lar ham løpe fra stedet.

Den samme politimannen på bildet som lot voldsmannen slippe unna skal ha holdt en appell for hijab på et arrangement på Tøyen, skriver en bruker på Twitter. Politimannen, snudde seg istedenfor til offeret og begynte å stille ham spørsmål om «hvor han kom fra».

Voldsmannen skal være en gammel kjenning fra SOS Rasisme og Tjen Folket, men har så langt ikke blitt identifisert med navn.

Politimannens svært uprofesjonelle oppførsel blir nå diskutert på ulike nettsider og sosiale medier. Flere snakker om at det kan dreie seg om tjenesteforsømmelse.

En bruker på Youtube skriver følgende:

På videoen ser vi at mannen iført mørk Nike jakke + caps (heretter omtalt som gjerningsmann) begynte å dytte. Jeg er ingen jurist eller polititjenesteperson, men tror at dette går under straffeloven § 271 – Kroppskrenkelse. Kan også mulig hive inn strl. § 181 – Ordensforstyrrelse. Tillegg til dette tildekker gjerningspersonen ansiktet sitt, RETT FORAN POLITIET, som er brudd på politiloven § 11, 5. ledd – «det er forbudt for deltakere i et arrangement (…) å opptre maskert».

Deretter gjør politimannen noe som er helt uforståelig. Politimannen SLIPPER GJERNINGSPERSONEN, anspenner seg og retter fokuset på ‘rasisten.’ Gjerningspersonen flykter naturligvis stedet når han fikk muligheten. Ved dette punktet kunne faktisk gjerningspersonen pågripes etter straffeprosessloven § 171, punkt 1) og 2).

Voldsmannen som ble sluppet løs av politiet etter et brutalt og voldelig overfall på en uskyldig tilskuer under et venstreekstremt arrangement på Tøyen i Oslo på fredag. (Foto: Sian.no).

Nok en gang var en representant fra Antirasistisk Senter tilstede der politisk og religiøst vold blir utøvet av deltakere. Ervn Kohn, som i tillegg jobber for ARS er også forstander ved Det Mosaiske Trossamfunn. 

Kohn skal ha smilt og virket upåvirket til voldsofferet da han spør om noen visste navnet på voldsutøveren.

(Foto: Sian.no).

Også arrangementets vakter unnlot å beskytte tilskuerne som ble angrepet.

Ali Mirahmadi, vaktsjef på Tøyen. Her ved Eldorado bokhandel 2017. (Foto: Sian).
Jørn Erik Jenssen, en kommunist og tilhenger av revolusjonære og voldelige bevegelser, var også vakt og unnlot å beskytte tilskuerne fra grov vold. (Skjermbilde: Facebook).
«Vold er greit», skriver vakten etter at en tilskuer ble angrepet. (Skjermbilde: Twitter).

Nettsiden Resett har også tatt kontakt med NRK etter deres dekning av arrangementet og hvordan de løgnaktig dekket det brutale og voldelige overfallet. Den kan du lese her.

Exit mobile version