Site icon Lykten

Avhoppere og Demokrat-representant Nils Nilsen i Kristiansand bystyre tar avstand fra SIAN

LARS THORSEN. (Foto: SIAN).

I posten som ble publisert 29. april står det:

Hmmm…..

6 av 10 innvalgte representanter fra Demokratene er med på oppropet mot SIAN.

Det er meg, Laila Elefskaas, Jorunn Olsen, Roy Fardal, Tore Heidenreich og Ola Homme.

Altså flertall.

Og jeg ba ettertrykkelig om at mitt navn ble tatt med, slik man har gjort med enkelte andre innvalgte for Demokratene.

At innsender av vedlagte ikke opplyser om at jeg støtter oppropet 100%, kan vitne om at innsender har latt seg inspirere av SIAN. Nemlig ved å konstruere en mulig konflikt fremfor å arbeide for dialog.

Det er veldig trist fordi det avslører en viss skinnhellighet som settes foran en svært alvorlig sak.”

Utgangspunktet er et kort opprop i Fædrelandsvennen signert av 5 tidligere avhoppere fra Demokratene sin bystyregruppe, samt Nils Nilsen, som fremdeles representerer Demokratene i bystyret i Kristiansand. I tillegg var oppropet signert av en rekke rødgrønne politiske motstandere.

Vi ønsker dem ikke velkommen og skulle helst sett at de ble hjemme.

Kristiansand kommune jobber for samhold, mangfold og god integrering.

Vi anerkjenner retten til å ytre seg fritt, også SIANs rett til å ytre sine meninger. Det er trist å se at SIAN velger å bruke denne ytringsfriheten til å først og fremst krenke andres tanker og følelser. Deres markering er ikke i tråd med hvordan vi ønsker at våre innbyggere blir behandlet, med respekt.”’

Les også: Uro hos Demokratene

Partileder i Demokratene, Geir Ugland Jacobsen, så seg nødt til å kommentere denne posten på Facebook, og følgende dialog oppstod:

Geir Ugland Jacobsen:

Nils Nilsen, Vi trenger ingen debatt. Dette er avklart. Hva D mener om den aktuelle ideologien er programfestet.

Nils Nilsen:

Geir Ugland Jacobsen, Selvsagt må vi aldri slutte å debattere. Selvsagt må alltid et politisk parti utvikle seg

Geir Ugland Jacobsen:

Nils Nilsen, Mulig det, men vi bør ikke forvirre velgerne ved å uttrykke oppfatninger på tvers av gjeldende program.

Nils Nilsen:

Geir Ugland Jacobsen, Gjeldende program står også for et verdisyn og et menneskesyn. La oss ikke underkommunisere dette eller glemme det helt i forsvaret av ytre påvirkning fra organisasjoner som tar ukloke valg i sin omgang med demokratiske og lovlige virkemidler. Husk også ytringsfrihetens ytre ramme: Det er ikke på noen måte ulovlig å ytre seg mot organisasjoner eller religion. Den juridiske grensen for ytring går på krenking, hat, trusler, latterliggjøring osv. av enkeltmennesker – og da grader av dette som gir forskjellige grader av straff.

Men igjen: Det er lov å være klok. Vil ikke vi i Demokratene ha et ønske om å være godt innafor lovverket? Eller vil vi ut i grensetraktene hvor vi bidrar til at andre beveger seg over den lovlige terskel? Jeg er ikke i tvil om hvilken side vi som parti kan forsvare.

Geir Ugland Jacobsen:

Nils Nilsen, Ingen tøyer loven, SIAN får jo tillatelse til å demonstrere. Det er heller dem som ikke er prinsippfaste mot ytringsfriheten, som nå tøyer den norske grunnloven. Selv svenskene holder fanen for ytringsfrihet høyt ift slike uttrykksformer vi her snakker om. Man behøver slett ikke å være enig i det som sies og gjøres for å stå opp for ytringsfriheten. Blir denne friheten selektiv, er det de facto ikke lenger ytringsfrihet. Hva gjelder dårlig menneskesyn, er det nettopp en viss diskriminerende og voldelig ideologi som vinner førsteprisen der. Og denne ideologien må ikke få ta plass i vårt samfunn. Det bør vi være enige om, og ikke tåkelegge fakta.

Nils Nilsen:

Geir Ugland Jacobsen, har jeg forstått deg rett i så fall om at ytringsfriheten ikke kan være selektiv, men at religionsfriheten gjerne kan være det?

Jeg sier ja til både ytringsfrihet og religionsfrihet. Begge deler forankret i grunnloven, selvsagt.

Geir Ugland Jacobsen:

Nils Nilsen, La oss holde oss til fakta – den basale og ubestridelige forutsetningen som eksplisitt er programfestet: Vi snakker om en autoritær, intolerant, imperialistisk og farlig ideologi, IKKE en fredelig religion. Ingen kan påstå noe annet og forvente å bli tatt seriøst. Til det er blodsporene etter denne ideologien for åpenbare.

Les også: Podcast #14 – Anders Tronstad i samtale med Demokratenes leder, Geir Ugland Jacobsen

Nils Nilsen:

Geir Ugland Jacobsen, Oisann, sterke ord! Har vi religionsfrihet eller har vi ikke? Det er spørsmålet. Ja eller nei?

Det er mye som kamufleres i religion. Også ideologier. Jeg støtter ikke autoritære, intolerante, imperialistiske eller farlige ideologier. Og de finnes det mange av. La oss ikke forfekte noen av dem i Demokratene. Vi må være fredelige, tolerante og ta avstand fra farlig ideologi. Blodsporene fra denslags vil vi ikke gjenta. Spesielt ikke de ideologiske ideer som har ført med seg rasistisk motivert vold og drap i vår nåtid.

La oss være ryddige og demokratiske på dette punkt.

Geir Ugland Jacobsen:

Les programmet for ditt eget parti, Nils.

Nils Nilsen bør være godt kjent med Demokratenes nye program. Han ble satt inn i programkomitéen av tidligere leder Makvan Kasheikal våren 2021.

I kommentarfeltet tar de fleste SIAN i forsvar, og flere profilerte medlemmer i Demokratene har engasjert seg.

Christen Krogvig skriver:

Koranen har en del ideer som jeg ikke liker. Blant annet stående ordre om folkemord. Er det noe som Demokratenes bystyregruppe ikke tar avstand fra?”

Tom Stian Øhman skriver:

Selv om enkelte representanter støtter ett opprop mot SIAN så er det å regne som private valg og ikke Demokratene som parti. Geir Ugland Jacobsen forklarer godt hva vårt program sier om saken. Problemet her er jo ikke noen få medlemmer av SIAN som brenner en privateid bok. Problemet er terroristene som angriper sivile, norsk stat og politi. Det er inget forbud i Demokratene mot å støtte SIAN eller andre lovlige organisasjoner.”

Lykten bidragsyter Tore Rasmussen har også kommentert, og skriver:

Jeg var klar over at noen representanter for Demokratene i Kristiansand kunne sies å utgjøre venstrefløyen i partiet, men jeg trodde ikke at det var så ille.

Å kritisere Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) for at de bruker «slemme ord» når muslimer og kommunister prøver å bestemme hvem som har ytrings- og forsamlingsfrihet ved bruk av vold og trusler blir total skivebom.

Demokratenes program sier:

2.1 Tilbakeføre Grunnlovens paragraf 100 (Ytringsfrihet) fra 1814
Den viktigste av alle sivile rettigheter i et fritt samfunn er ytringsfriheten. Denne retten som er nedfelt i grunnloven betyr at staten ikke kan straffe ytringer basert på om de anses hatefulle hos enkelte. Så fort staten straffeforfølger ytringer som noen grupper misliker, er det ikke lenger reelt demokrati. Da har man tatt det første skritt på veien til å bli en slags tyrannisk stat. Ytringsfrihet er noe av det viktigste man kan ha for å sikre et fritt demokratisk samfunn og er en god indikasjon på om man faktisk har et fritt demokratisk samfunn. Demokratene vil gjenopprette Norges Grunnlov § 100 tilbake til sin opprinnelige form fra 1814. Språket bør være i bokmåls form. Dagens uklare Grunnlovens §100 skal bort.

2.3 Diskrimineringsvern
Demokratene tar sterk avstand fra statlig og juridisk diskriminering og forskjellsbehandling på bakgrunn av etnisitet, religion og kjønn. Demokratene tar avstand fra alle typer lovpålagt kvotering og diskriminering og anser disse for å være brudd på denne menneskerettigheten. Vi går imot alle lover som pålegger dette.

2.8 Islam truer våre verdier
Islam er et konkurrerende samfunnssystem med egne lover, rettssystem, økonomisk system, politikk, skolesystem, leveregler og kultur. Demokratene er hundre prosent forpliktet på tros-, samvittighets- og religionsfrihet. Vi mener likevel at religionsutøvelsen må skje innenfor de lover og rammer som staten og vårt nordiske verdigrunnlag setter. Problemene i Sverige og resten av Europa, viser at Islam er nær umulig å kontrollere, og ikke hører hjemme i vesten. Demokratene ser på islams utbredelse og et stadig voksende antall muslimer som en stor utfordring også for Norge, og ser ingen tegn til at muslimer selv er i stand til å bremse den negative utviklingen.

Demokratene er helt imot det islamske samfunnssystemet fra 600-tallet. Det strider mot vår identitet og verdigrunnlag. Sharialovene er ikke forenlige med vårt syn på rettferdighet, likestilling, rettsorden og nordiske lovtradisjon. Ortodoks islam som ikke respekterer vårt juridiske system eller sågar motarbeider det, og gjør krav på å være den eneste gyldige religionen, skal ikke ha en fremtid i Norge. Den enkelte muslim kan ha førsteklasses egenskaper, men i større antall får de samfunnsmessig innflytelse. Vi ser historisk og internasjonalt en tendens der samfunn som får en viss andel muslimske innbyggere blir sterkt påvirket og styrt i retning av et islamistisk samfunn, med eller uten vold. Demokratene ønsker å forhindre at det dannes islamske parallellsamfunn med shariadommere og med økende grad av isolasjon, og vil se på muligheten av å stoppe utslag av sharia som splitter og fremmedgjør folk i hverdagen, så som hijab og halalmat.

Demokratene ønsker å forhindre at muslimer radikaliseres religiøst til voldelig salafisme og terror. Katastrofen i Sverige viser at islamisering er en reell trussel som må aktivt motarbeides. Menigheter som forkynner en lære som er uforenlig med verdiene i et sekulært samfunn, skal ikke motta noen offentlig støtte – ei heller støtte fra utlandet. Siden vi anser islam som et politisk konkurrerende samfunnssystem til demokratiet, ser vi det heller ikke som mulig å tillate muslimske privatskoler, i motsetning til kristne privatskoler.

§100 i Grunnloven fra 1814:
§ 100. Trykkefrihed bør finde Sted. Ingen kan straffes for noget Skrift af hvad Indhold det end maatte være, som han har ladet trykke eller udgive, medmindre han forsetligen og aabenbar enten selv har viist, eller tilskyndet andre til Ulydighed mod Lovene, Ringeagt mod Religionen, Sædelighed eller de constitutionelle Magter, Modstand mod disses Befalinger, eller fremført falske og ærekrænkende Beskyldninger mod nogen. Frimodige Yttringer om Statsstyrelsen og hvilkensomhelst anden Gjenstand ere Enhver tilladte.

Exit mobile version