Site icon Lykten

Befolkningen på Nesodden stoppet moskebygging – nå raser ordføreren

(Foto: Illustrasjonsbilde / Pixabay).

Nesodden-innbyggeren og kurderen Fays Kocher sto frem i den venstreekstreme lokalavisen Akershus Amtstidende og uttalte at han ønsket å åpne en moske i et eksisterende leilighetsbygg med restaurant på Gamle Helleviksvei.

Fra Amta: (Bak betalingsmur).

Vi vil følge islamske regler, og her møtes vi for å be klokken 05.00, klokken 12.00, ca. klokken 15.00 og 18.00. Disse bønnemøtene vil gå stille og rolig for seg, ikke noe støy av noe slag, sier Fais Kocher.

Jeg håper og tror ikke det. Moskeen vil vi ikke forstyrre noen. Om vi får etablere en moske her vil vi kunne møtes der for å be, og også lære barna om koranen . Det blir lesing fra koranen. Og vi vil ha samtaler om hvordan det er å være muslim, og hvordan muslimer bør oppføre seg i Norge. Folk vil knapt merke at vi er der, sier Kocher.

Les også: NESODDEN: Knivangrep, grov vold og personran på Fagerstrand

Men da skal engasjerte innbyggere på Nesodden og i lokalområdet ha skrevet i blant annet kommentarfeltet i avisen og på sosiale medier at de ikke ønsket en moske i kommunen. Ingen skal ha kontaktet, ringt eller skrevet til Fays direkte ifølge Amta.

Som et resultat av dette engasjementet uttaler Fays Kocher seg på nytt på mandag i et større oppfølgende oppslag i Amta at han etter de negative tilbakemeldingene derfor har bestemt seg for å skrinlegge planen om å åpne en moske i Gamle Helleviksvei.

ØNSKET MOSKE HER I GAMLE HELLEVIKSVEI PÅ NESODDEN. (Foto: Google Streetview).Fra Amta: (Bak betalingsmur).

Ja, det ble så mange negative kommentarer etter hvert at jeg nå har bestemt meg for å skrinlegge planene om å bygge en moské på Nesodden, sier Fais Kocher til Amta.

En moske i Gamle Hellvikvei 5 ville blitt et møtested for muslimer der vi kunne møtes for å be, lese koranen og ikke minst lære barna om koranen, fortalte Kocher, som antydet at det i dag finnes cirka 200 muslimer på Nesodden. 

På Amta som nærmest har laget en propagandaomtale for moskeen, så velger man å intervjue ordføreren fra Arbeiderpartiet, Truls Wickholm, som omtaler kritikken av en åpning av en moske som «et personlig angrep» og «rasisme og hat, samt et angrep på religionsfrihet». Han mener også at det var «skikkelig uhyggelig å høre» at innbyggerne på Nesodden ikke ønsket en moske midt i tettbebygget område med mange barnefamilier og nærmest vegg i vegg med leiligheter og en familierestaurant.

Les også: Tsjetsjener på Nesodden dømt for legemsbeskadigelse og narkotikaforbrytelser

Truls Wickstrøm. Ordfører fra Arbeiderpartiet på Nesodden. (Foto: GAD / CC BY-SA 3.0)

En åpning av en moske på Nesodden ville også tiltrekke seg ytterligere muslimske innbyggere fra andre deler av landet. Dermed ville den muslimske andelen av innbyggere på Nesodden også naturlig øke relativt raskt. Dette vil igjen føre til at man søker etter større lokaler, eller en egen tomt for en større moske. Fra lignende utvikling i blant annet Sverige, så har man etter noen tiår en moske med tårnhøye minareter som spiller ut bønnerop. Men denne utviklingen er utelatt i begge artiklene fra Amta, og som spørsmål til ordføreren, sognepresten og lokale politikere som blir intervjuet av avisen i forbindelse med ønsket om en egen moske på Nesodden.

Man har ikke intervjuet noen av de som har stått frem som motstandere av moskeen i avisens kommentarfelt eller på sosiale medier. men kun skrevet at ordføreren mener det er rasistisk og hatefullt.

Les også: Internasjonalt ettersøkt IS-terrorist kommer fra Nesodden

Fra kommentarfeltet til Amta:

Altså kjære politikere, leste kommentarene under artikkelen, fant ikke noe der som var hetsende. Men det er typisk når det gjelder saker som angår våre nye landsmenn, da er alt hetsende. Om våre politikere og pressen kunne lese seg opp om hva som skjer i Danmark og Frankrike så ville de få et annet syn på saken. Der stenger de ned moskeer pga diverse uheldige omstendigheter. Blir trist når jeg leser hva AP ordføreren og vedkommende som vil ha moske mener om de som er motstandere av disse moskeene. Syns virkelig politikerne burde gå i seg sjøl. Men politikerne er jo bare opptatt av å få velgere. Kjenner jeg nå ikke har det største behovet for å gi AP min stemme, de får ikke min stemme. Jeg er ikke politisk korrekt. Syns faktisk AP ordføreren hetser alle som ikke støtter hans syn. Men det er jo typisk alle de politisk korrekte, å bruke sterke ord, tror de selv. PS personlig så er jeg også mot at det bygges en ny kirke på Nesodden også. Religion skaper bare krig og faenskap. Skremmende hvordan alt sånn skal dysses ned. Ingen tørr å ta diskusjonen. Trist.

Fays Kocher her selv skrevet et innlegg:

Unnskyld meg, jeg trodde Nesodden ligner på  en by som jeg kommer fra (Alhasaka, en by i roj ava, kurdisk område i syria) der fines til idag mange kirker som ringer på kirkekoken var søndag og var gang noen gifter seg eller dør , vi har aldri klaget på dette og vi var og vi er alltid venner og viser respekt til ale andre religion med 0 stress , jeg lurer på om dere  har sett stygge kommentarene på fasebook ? selv om jeg er ikke en religions  man men jeg blei skuffet og imponert om det folk skrevet  , jeg  har vært på kirker flere ganger her i Norge uten å vare bekymret for noe , rett og slet min mening for å ha en Moske på Nesodden var att vi og ale andre kunne hatt mer kontakt med hver andre og dele med hver andre forskjellige  kultur , men om det blir hat eller mot våre  dykktie  bra politikerne eller  sosiale inndeling så da har jeg ikke lyst og gå videre på saken , jeg elsker Norge .

Wickholm er en politisk aktivist fra ytre venstre

Ordfører Wickholm med sentral bakgrunn fra AUF og tilhørende den mer venstreekstreme delen av partiet, har på sine sosiale medier promotert muslimske politikere, kjemper for abort, hyllet feministisk politikk og er imot nasjonalisme. Han retvitrer også kommunistiske politikere fra partiet Rødt og er en aktiv anti-FrP’er og anti-Trump debattant på sosiale medier.

Wickholm måtte også i 2009 stå frem i VG og beklage for å ha kalt FrP for et rasistparti.

Nærmere 60 prosent av velgerne på Nesodden har stemt på rød-røde partier som Ap, MDG, SV, og Rødt. Nesodden har de siste årene opplevd et langt hardere og mer brutalt ungdomsmiljø, med vold, knivstikkinger og narkotikasalg under Wickstrøm som ordfører.

(Skjermbilde / VG.no)

Her er et lite utdrag av Wickstrøms hverdag på sosiale medier som avslører ham som en venstreekstremist.

(Skjermbilde / Twitter).
(Skjermbilde / Twitter)
(Skjermbilde / Twitter)
(Skjermbilde / Twitter)
(Skjermbilde / Twitter)
Exit mobile version