Site icon Lykten

Begrepsforvirringen rundt nordmenn og minoriteter

(Slottet - Pixabay)

Av Reinert Skadsem – Styremedlem Demokratene Oslo Syd

I en nylig NTB artikkel gjengitt av nettavisen Document.no stusset jeg en del både på innhold og overskrift pga. det jeg ser av problemstillinger som dukker opp.

Hva er en minoritet? Fra Store norske leksikon:

«Minoritet betyr mindretall, og brukes om en folkegruppe som utgjør et mindretall av et lands befolkning. Minoritet er det motsatte av majoritet, som beskriver et flertall.

Betegnelsen brukes også om en underordnet eller marginal gruppe, definert ut fra etniske, «rasemessige» eller andre spesielle karakteristika som kjønn, religion, språk eller kultur. Et annet viktig kriterium er ulikhet i makt og politisk innflytelse. I ordets utvidede betydning behøver det ikke nødvendigvis være snakk om et tallmessig mindretall, da det ikke er antallet som bestemmer deres status. Et eksempel er Bolivia, der urbefolkningen er i flertall, men likevel har en klar minoritetsstatus.

I mange tilfeller har nasjonale minoriteter oppstått gjennom grensedragninger mellom stater, som for eksempel i Europa etter første verdenskrig og i avkoloniseringsprosessen i Afrika.

I Norge har følgende grupper offisiell status som nasjonale minoriteter (etniske grupper med lang tilknytning til landet): jøder, kvener, rom (sigøyner), romani (tater, reisende) og skogfinner. Den samiske befolkningen har status som urfolk.»

Hvordan er da libanesiskættede Nancy Herz en minoritetsperson? Innvandrer bakgrunn kan neppe kvalifisere som en minoritetsperson. Libanesere er neppe et folk. Evt. hvor mange personer må det være av et folk før de kan kalles en minoritet? Kan to personer med samme bakgrunn bli en minoritet? 10 personer? Det nevnes heller ingenting om hennes religion. Med tanke på at regjeringen ligger på riksnivå og ikke lokalnivå, burde man vel logisk sett tilhøre en nasjonal minoritet for å kvalifisere som en minoritetsperson i en regjering? Med tanke på dette resonnement vil jeg påstå NTB beviselig kommer med noe som ikke kan kalles for annet enn «fake news» når overskriften lyder: «Kun én statssekretær med minoritetsbakgrunn i Ap-Sp-regjeringen»

Jeg som hvit heterofil mann i 40 årene med ikke politisk korrekte meninger er vel like mye en minoritetsperson som burde ha spesiell beskyttelse da jeg og andre like, aktivt blir forfulgt og diskriminert av majoriteten som sitter med makten over media, byråkrati og rettsvesen?

Likevel kan man konstatere at NTB med denne artikkel indirekte innrømmer at nordmenn er et eget folk. Noe som ikke er en selvfølge i disse dager der både aviser og nyhetsbyråer styres av det som må kalles globalister. I 1814 gikk en del fremtredende nordmenn sammen og deklarerte at det norske folk ville styre seg selv. Norge var blitt en nasjon. Et land med mange folkegrupper som ikke har felles identitet er ikke en nasjon som f.eks. Libanon. Nordmenn er ikke svensker eller dansker selv om vi er nær beslektet og har lignende kultur.

Jeg tar det som en selvfølge at enhver nasjon har rett til å få styre over seg selv. Når man da syns det er beklagelig at minoriteter som pr. definisjon ikke tilhører folket eller majoriteten, ikke får være med og bestemme over folket er det noe som skurrer. En liten avsporing, men dog relevant eksempel til denne problemstilling finner man i USAs grunnlov og grunnleggelse som Norge sin grunnlov er sterkt inspirert av. I USA krever de at presidenten er født i USA. Dette sies skyldes blant annet siden de hadde løsrevet seg fra den engelske krone, ville de ikke risikere at kongen av England kunne stille til valg og bli president. Man ville sikre seg at presidenten var fra landet han skulle styre over siden man da var overbevist at han ville styre til det beste for sitt land som han da tilhørte. Stemmeberettiga var og kun jordeiere av engelsk herkomst av samme grunn. Globalister er imot nasjonalstater som vil verne om sitt folk og suverenitet da de ønsker en form for verdensstyre og folk som er verdensborgere. Da er det selvfølgelig positivt for dem med personer som ikke identifiserer seg med majoriteten som nasjonalstaten er til for. Heldigvis vil globalistene feile på samme måte som de som bygget babels tårn. Spørsmålet er bare hvor mye skade og påfølgende lidelse de skal få stelle i stand før vi får stoppet deres håpløse utopiske prosjekt.

Globalister finner man både på høyre- og venstresiden i norsk politikk, selv om venstresiden er dominerende i norsk media. Minoritetsproblematikken blir kun diskutert overfladisk i offentligheten, sannsynligvis siden globalistene ikke har gode argumenter for sitt syn fullt av motsigelser. Hvordan og av hvem et samfunn bør styres har blitt diskutert i minst flere tusen år. For de som tror at dette er forholdsvis ny diskusjon med nye problemstillinger bør ta en titt boken: «Politikk» av Aristoteles. En bok som burde være obligatorisk lesestoff for enhver politisk kandidat og rådgiver.

I artikkelen kommer det også fram et syn som ofte blir gjengitt i media identisk eller lignende.

Nancy Herz om Hadia Tadjik:

«– Da jeg var liten, så jeg at hun lignet på meg. Hun så ut som noen jeg kunne kjenne meg igjen i, sier hun til Aftenposten.

Hun utdyper at hun synes fokuset på mangfold er bra.»

Her impliserer frøken Herz at hun ikke identifiserte seg med nordmenn og norske jenter. Hun var altså ikke en del av nordmenns fellesskap. At dette mangfold da skal være bra samholdet i samfunnet kan vel ikke karakteriseres som annet enn åpenbar løgn.

Fra spesielt venstresiden hører vi ofte at mangfold er bra. Jeg kan ikke se at mangfold er en fordel stort annet enn når det gjelder å komme med nye og annerledes ideer. Dessverre ser det ut til at venstresiden er for mangfold på alt annet enn akkurat andre ideer. En bonde vil ikke ha mangfold av planter i åkeren sin! En trener vil ikke ha mangfold av gode og dårlige atleter til laget sitt i en konkurranse! Apple vil ikke ha et mangfold av kodemetodikk til utvikling av siste telefonmodell! Et departement kan ikke ha et mangfold av rutiner for informasjonsflyt! Et samfunn er ikke tjent med et mangfold ideer for hva man skal prøve å oppnå!

Vi i Demokratene jobber mot et felles mål å styrke den norske nasjonalstaten som skal ha som mål å bedre levekårene for dets folk. Det norske folk kommer først og resten av verden blir da andreprioritet. Vi vil ikke at Norge skal bli delt av mangfoldige folkegrupper med sine egne mål og kulturer, men heller legge til rette for assimilasjon der de fremmede som har kommet blir en del av oss nordmenn. Norsk kultur er selvfølgelig ikke statisk, men man kan ikke importere en fremmed kultur, blande inn i den litt norsk kultur og så kalle den for annerledes også norsk kultur. Demokratene ser seg ikke berettiget til å styre over andre folk eller fortelle dem hva de skal gjøre, selv om vi gjerne kan gi dem råd og vennskap.

Norge først!

Exit mobile version