Site icon Lykten

Canadas Justin Trudeuau – «Jeg vil bestemme hva du leser på internett»

Justin Pierre James Trudeau / DonkeyHotey / Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Canadas venstreekstreme statsminister Justin Trudeau var nylig involvert i en stor skandale, der det kom frem at han i sine yngre dager ofte malte sin hud mørk til karneval og fester. Anklagene om å gjøre såkalt «blackface» er svært alvorlig i dagens politisk korrekte klima, hvor en enkelt tweet eller Facebook-innlegg kan ødelegge hele karrierer og familier.

Trudau slapp imidlertid unna ettersom han tilhører eliten på den politiske venstresiden og dermed har frikort for å slippe å miste posisjon, stilling og offentlig anseelse ved grove overtramp.

Fikk ny periode

Nylig gikk nemlig det kanadiske folket ut og ga Trudeau ytterlige en periode som statsminister, vel og merke med en mindretallsregjering. Forestill dere om den amerikanske presidenten Donald Trump skulle ha blitt avbildet med blackface ved flere anledninger og det hysteriet som ville fulgt fra venstremedia i vegg-til-vegg dekning og protestmarsjer i alle store byer arrangert av George Soros og Clinton foundation. Men nå var det altså musestille. Se et lite kolasj av Trudeaus kledsel her:

Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør

Og ikke før Trudeau har satt seg i statsminister-stolen på ny, med sminken knapt vasket av, så kommer han med nye udemokratiske og hårreisende krav som hører mer hjemme i diktaturstater enn opplyste demokratier.

Han ønsker nemlig at sosiale medier skal kunne ha makten til å sensurere «netthat og desinformasjon».

Da Trudeau og hans parti fikk spørsmål om de støtter utviklingen av en nasjonal strategi, for å bekjempe netthat og desinformasjon, så svarte de følgende:

«For å hjelpe til å stoppe spredningen av voldsom ekstremisme på nettet kommer vi til å gå videre med nye lover for sosiale medieplattformer som begynner med krav om at alle plattformer tar bort ulovlig innhold, inkludert hatytringer innen 24 timer, ellers blir de ansvarlige for betydelig økonomiske konsekvenser».

Hatytringer er en del av ytringsfriheten, advarer den kanadiske forfatteren og journalisten, Mark Steyn, som i praksis innebærer at den kanadiske regjeringen strammer inn på ytringsfriheten utifra fra de mener er akseptabelt å uttale.

Valget i Canada fant sted den 21. oktober og ble vunnet av Trudeau og hans liberale parti, og skal nå sette sammen en minoritetsregjering. Partiet har tidligere møtt ledere fra blant annet Facebook i et forsøk på øke sensurarbeidet.

Kilde: Samhällsnytt

Exit mobile version