Site icon Lykten

CNN må betale erstatning til skoleelev som ble hengt ut som rasist

Nyhetsgiganten CNN har inngått forlik med skoleeleven Nick Sandmann, som de store amerikanske og internasjonale mediene hang ut som rasist for ett år siden. Hvor stor erstatningen ble er uklart, skriver Fox 19. Det opprinnelige kravet mot CNN var på 275 millioner dollar.

Det var etter at en gruppe ungdomsskoleelever fra delstaten Kentucky i januar 2019 ble trakassert av indianere med trommer og en religiøs hatgruppe kalt Black Israelites ved Lincolmonumentet i Washington D.C, at angrepet fra media startet. Media forsøkte å få det til at det var skoleelevene som var overgriperne og uten verken å ha kjennskap til bakgrunnen for videoen eller hva som skjedde, valgte de å angripe den 16-årige Nick Sandmann og henge ham ut som en rasist for hele USA. En av de voksne som var med elevene på skoleturen forteller her hvordan det var indianerne som gikk inn mot elevene med trommen og hvordan de sorte israelittene hadde hetset elevene i over en time før den løgnfulle filmsnutten som venstremedia valgte å publisere startet.

 

 

Media fikk altså tak i et lite filmklipp fra det som virket som en konfrontasjon mellom en ung skoleelev og en eldre indiansk mann. De gikk så ut med TV-ankere og fulle skjermer i bakgrunnen med påstanden kort tid etterpå om at gutten hadde «trakassert indianeren» og at han i tillegg var en «rasist».

Så her har media selv skapt en nyhet ut av ingenting og deretter bygger de videre på løgnene for å skaffe seg høyere seertall gjennom sensasjonaliseringen av sine egne løgner. I ettertid har media og de samme journalistene som sto bak heksejakten forsøkt å snu saken til sin fordel ved å fremdeles legge skylden på 16-åringen. Hør bare hva som blir sagt i dette intervjuet på NBC Today og forstå hva som driver den uærlige og moralsk korrupte journalisten.

 

Truet med drap av Hollywood-kjendiser

Sandmann, som under skoleturen hadde på seg en Trump-caps, ble i forbindelse med trakasseringen og uthengingen i media truet med vold av et stort antall venstreprofiler og kjendiser på sosiale medier. Guttens adresse ble lagt ut på nettet, og både gutten, medelevene og skolen ble utsatt for drapstrusler. Skolen måtte også stenge i flere dager på grunn av truslene. Venstremedier gikk også til angrep på skolens religiøse grunnlag, som er katolsk, og mente at dette var et bevis på at katolikker i USA har store problemer med rasisme og hat.

Hetsen og presset var så stort fra den politiske venstresiden at skoleledelsen selv truet elevene med straff og utestengelse. Før de hadde fått hele historien. Venstreorienterte aktivister skal også ha ringt til arbeidsplassene til foreldrene til den 16-årige skoleeleven og forsøkt å få dem sparket fra sine jobber. En amerikansk mor som skriver bloggen Good School Hunting, innrømmer at hun også reagerte negativt mot gutten da nyheten ble klistret over alle TV-skjermer på amerikansk TV. Men da sannheten kom ut måtte hun gå i seg selv og forstå hvorfor hun reagerte som hun gjorde. Les hennes innlegg her.

CNN måtte ut med millioner

Sandmanns familie valgte etter hendelsen å saksøke en rekke store TV-hus, journalister, aviser og kjendiser for den nette sum av 800 millioner dollar. For det er bare en ting media forstår – og det er penger.

 

 

 

Nå har altså CNN, som første selskap, inngått et milliondollar-forlik med Sandmann. Ifølge Fox 19 er det ikke offentliggjort hvilken sum som den venstreekstreme nyhetsformidleren må ut med. Grunnen til at CNN nå betaler ut erstatning istedenfor å gå hele veien gjennom retten, er at man i amerikansk rett må gi ut alle eposter, dokumenter og beviser man har relatert til saken (Såkalt discovery). Det betyr at CNNs journalister og redaktører måtte avsløre hvordan de hetset og med vilje gikk til angrep på den 16-årige skoleeleven, noe som alvorlig ville ødelagt den lille troverdigheten nyhetskanalen har igjen. Forlik betyr i amerikansk lov at man i bunn og grunn innrømmer skyld, men ikke ønsker at innholdet i saken skal komme ut av PR-årsaker.

Sandmanns rettslige prosess mot NBC Universal og Washington Post pågår fremdeles. Det har også kommet ut at indianeren, Nathan Phillips, som blir omtalt av media som en borgerrettighetsforkjemper og krigsveteran, i virkeligheten har vært en politisk aktivist som ofte forstyrrer politiske møter og ikke har vært i militær tjeneste i Vietnam, som han påstår og mottar respekt for. Så løgnene i denne saken er like mange som de er alvorlige.

VG, TV2 og NRK kastet seg på mobben

Også i Europa og Norge gikk media villig på løgnene om den 16-årige skoleeleven og klassekameratene hans. Blant de som formidlet løgnene her hjemme var VG, TV2 og NRK. VG slo til med overskriften: «USA-ungdom i Trump-caps hånet urfolk«. Denne ble senere slettet og erstattet av nye artikler da man forsto at man hadde videreført falske nyheter uten kritisk journalisme. Selv om saken om forliket mellom Nick Sandmann og CNN er mange timer gammel, har bare nettavisen Journalisten skrevet om den i Norge i dag, og nå altså Lykten, med våre svært begrensede ressurser.

Familiens advokat, Lin Wood, sier at erstatningskravet er lagt til grunn på de følelsesmessige påkjenningen gutten og hans familie har måtte gå gjennom etter uthengingen og drapstuslene. Blant annet har Nick Sandmann måtte være hjemme fra skolen på grunn av medieoppmerksomheten og drapstruslene som kom i etterkant av dette. 

Dette er listen over medier og enkeltpersoner som er med i søksmålet fra Nick Sandmann.

The Washington Post
The New York Times
Cable News Network, Inc. (CNN)
The Guardian
National Public Radio
TMZ
Atlantic Media Inc.
Capitol Hill Publishing Corp.
Diocese of Covington
Diocese of Lexington
Archdiocese of Louisville
Diocese of Baltimore
Ana Cabrera (CNN)
Sara Sidner (CNN)
Erin Burnett (CNN)
S.E. Cupp (CNN)
Elliot C. McLaughlin (CNN)
Amanda Watts (CNN)
Emanuella Grinberg (CNN)
Michelle Boorstein (Washington Post)
Cleve R. Wootson Jr. (Washington Post)
Antonio Olivo (Washington Post)
Joe Heim (Washington Post)
Michael E. Miller (Washington Post)
Eli Rosenberg (Washington Post)
Isaac Stanley-Becker (Washington Post)
Kristine Phillips (Washington Post)
Sarah Mervosh (New York Times)
Emily S. Rueb (New York Times)
Maggie Haberman (New York Times)
David Brooks (New York Times)
Shannon Doyne
Kurt Eichenwald
Andrea Mitchell (NBC/MSNBC)
Savannah Guthrie (NBC)
Joy Reid (MSNBC)
Chuck Todd (NBC)
Noah Berlatsky
Elisha Fieldstadt (NBC)
Eun Kyung Kim
HBO
Bill Maher
Warner Media
Conde Nast
GQ
Heavy.com
The Hill
The Atlantic
Bustle.com
Ilhan Omar
Elizabeth Warren
Kathy Griffin
Alyssa Milano
Jim Carrey

Se hatet på sosiale medier mot skoleelevene

Et eksempel på hatet og rasismen mot Nick Sandmann kom fra CNN-bidragsyterne Reza Aslan og Ana Navarro. (Reza Aslans tweet ble slettet i det denne artikkelen var klar for publisering i kveld(!) og vi måtte derfor ta skjermbilde av den).

Hollywoods hat

Mange store og kjente Hollywood-stjerner gikk også raskt ut på sine TV-show og sosial medier med millioner av følgere og angrep den 16-årige gutten. Uten å vite hele historien. Uten å vite at han faktisk var offeret for rasisme og hat på grunn av sin seksualitet, religion og hudfarge.

 

 

Og rett bak Hollywood kom demokratene

Også demokratiske politikere kastet seg på hat-bølgen mot den hvite og kristne gutten med svært grove løgner som i ettertid har blitt forkastet av videobevis under rettssaken.

Svært få av de som gikk høyt ut med trusler om å mishandle, torturere og drepe den 16-årige eleven og andre Trump-tilhengere, gikk ut og unnskyldte seg i ettertid.

 

Exit mobile version