Site icon Lykten

DAGENS BILDE: Stillheten fortsetter om drapet på 5-årige Cannon

Lykten skrev tidligere i uken om 5-årige Cannon Hinnant som ble skutt i hodet på kloss hold av en av sine naboer. Gutten hadde syklet opp på gresset til sin mørkhudede nabo Nathaniel Sessoms (25). Drapet skjedde rett foran øynene til guttens to eldre søstre som også syklet med ham.

Uavhengige medier har kjørt saken daglig og vil ikke slippe saken. Heller ikke på Twitter og Facebook gir mennesker opp med å poste innlegg og legge ut bilder av den drepte 5-åringen.

Hvorfor fikk ikke denne saken nasjonal oppmerksomhet i USA? Et mediekorps som kaster seg på de minste saker som minner om rasisme eller hat, hvis offeret er en minoritet og overgriperen hvit. Selv når det er falske saker hvor det påståtte offeret selv sto bak det, som i saken med skuespilleren, Jussie Smollett.

Nå trender hashtaggen #SayHisName på Twitter.

«Hvorfor er det en mørklegging av media om saken hvor en 5-årig gutt blir regelrett henrettet mens han er ute og sykler i sitt eget nabolag», leser den uavhengige politiske kommentatoren Tim Poohl fra den konservative nettsiden Blaze.

«Nei, jeg tror ikke det er en mørklegging. Jeg tror de rett og slett ikke bryr seg. De ignorerer den. Jeg ble fortalt da jeg vokste opp at det motsatte av kjærlighet ikke var hat. Det var likegyldighet», sier Poohl.

Når man har puttet guttens navn inn i søkemotorene til de store amerikanske TV-selskapene som CNN, CNBC, ABC så kommer det opp null treff. Kun lokalmedia i området der drapet fant sted dekker saken.

Søker du på George Floyd må du sitte i flere timer og trykke på alle sakene. Kommentarene. TV-innslagene. Dokumentarene. Bilder av mennesker som gråter. Demonstrasjoner. Opptøyer. Politikere som bryr seg. Men for 5-årige Cannon Hinnant er det stille som graven. Til sammenligning kan man sjekke mediedekningen da en kvinne som gikk tur med hunden sin i en park i USA, ringte politiet angående en mørkhudet mann. Kvinnen ble hengt ut som rasist og saken fikk vegg til vegg-dekning i amerikanske medier.

Noen har endret på bildet av offeret og overgriperen. Tror du at media og samfunnet ville brydd seg om rollene hadde sett slik ut?

Men virkeligheten ser slikt ut. Og da plukkes den ikke opp av de store TV-selskapene, avisene eller politikerne. Det avslører at deres dekning av nyheter politisk motivert. At de ikke er journalister, men politiske aktivister.

Exit mobile version