Site icon Lykten

Danmark viser vei – fortsatt stopp for kvoteflyktninger

Den danske regjeringen har bestemt at landet fortsatt ikke kommer til å ta imot flyktninger gjennom FNs kvoteflyktningsystem. Utlendings- og integrasjonsminister fra det liberale regjeringspartiet Venstre, Inger Støjberg, motiverer beslutningen med at for mange flyktninger i Danmark ikke forsørger seg selv, ikke minst de kvinnelige flyktningene.

Inger Støjberg (Foto: Venstre.dk).

Danmark ønsker blant annet å etablere såkalte utreisesentre utenfor EU, der migranter so har fått avslag på sine asylsøknader skal kunne sendes. Støjberg håper på denne måten å bremse den enorme flyktningstrømmen til Europa.

Vi skal ødelegge menneskesmuglernes business-modell slik at flyktningene ikke gir seg ut på fra land i nærområdet, og så videre til farlige reiser over Middelhavet, for deretter å asylhoppe rundt i Europa, skriver Højberg i en pressemelding.

Den nye politikken og uttalelsene har allerede gjort utslag og i 2017 søkte rundt 3.500 personer om asyl i Danmark, det laveste antallet siden finanskrisen i 2008.

Daværende innvandrings- og integreringsminister fra FrP, Sylvi Listhaug, sa følgende etter et besøk en flyktningleir i Kenya i begynnelsen av 2018.

– For den samme kostnaden som 1.000 kvoteflyktninger årlig i Norge, kan vi hjelpe flere hundre tusen her nede hvert eneste år. Dette besøket har gitt meg utrolig drivkraft til å stå på videre for å få endret denne forståelsen. Målet må være at vi hjelper flest mulig. Det er etisk riktig, sa Listhaug til avisen.

 

Exit mobile version