Site icon Lykten

DEBATT: Støre vil slå politisk mynt på tragedien i 2011

Jonas Gahr Støre har beskyldt Sylvi Listhaug for å nøre opp under «det hatet som tok så mange liv 22. juli». Men hva bygger han egentlig denne påstanden på? Hvilket hat var det som tok så mange liv?

Det eneste vi har å forholde oss til for å belyse dette spørsmålet er massemorderens egne forklaringer. Og i sin tale til retten gjorde han rede for sine motiver. Under rettsaken ble det nedlagt forbud mot at gjerningsmannens vitneprov skulle kringkastes. Dermed ble det enklere for mediene å manipulere. Uheldigvis for makteliten ble massemorderens avslutningstale tatt opp i smug og lagt ut på internett.

Ingen vet med sikkerhet hva som har fått ABB til å gjøre som han gjorde. Det derimot med sikkerhet kan fastslås er hva han har uttalt, blant annet i sin avslutningstale til retten. Følgende sitater er ordrette gjengivelser fra forsvarstalen. I lys av massemorderens uttalelser stiller jeg noen spørsmål som jeg mener er relevante. Den som klarer å besvare spørsmålene, vil også finne ut hvilket hat «som tok så mange liv» og kanskje også finne ut hvem som har ansvaret for dette hatet. (I den grad det er noen annen som har et moralsk ansvar, enn massemorderen selv.)

Sitat
«Den europeiske demokratiske politiske modellen, såkalt massedemokrati, fungerer ikke.» Har Listhaug uttalt at vi ikke har noe fungerende demokrati i Norge?
«Når det kommer til sensur latterliggjøring og forfølgelse av av nasjonalister og kulturkonservative etter Andre verdenskrig, så har jeg snakket en del om det alle rede….Det som har vært hoved trekket er at det har vært en politisk forskjellsbehandling.

Kulturkonservative NGOer og ungdomsorganisasjoner får over hode ingen støtte…. Kanskje den eneste kulturkonservative avisen, Norge Idag, mistet pressestøtten for noen år siden. Etter

22. juli så ble HRS…. utsatt for et hevnangrep ved at da støtten ra det offentlige ble halvert.»

Er det Listhaug som har skylden for at Breivik tror at

«kulturkonservative» ungdomsorganisasjoner ikke mottar offentlig støtte?

«De siste 30 årene så har det vært en offentlig støtte til venstreekstreme organisasjoner i Norge som Blitz, Tjen Folket og Antirasistisk senter. Er det slik at Listhaug har lurt ABB til å tro at venstre-ekstreme organisasjoner mottar støtte fra det offentlige?
«En av de mest innflytelsesrike personene i Norge, Arne Strand, som er sjefredaktør i Dagsavisen, har hatt veldig mange uttalelser angående pressestøtten. Han er en forkjemper for at alle på høyresiden, til høyre for Carl I Hagen, skal holdes utenfor demokratiet. Han sier rett ut at pressestøtten er nødvendig for å bevare dagens politiske hegemoni…. Pressestøtten siker at Norge aldri bli et demokrati ved at alle på ytre høyre ikke får komme til i Hvem har ansvaret for at ABB tror at Arne Strand ønsker å frata alle til høyre for Carl I. Hagen demokratiske rettigheter?
debatten. Bare for å nevne noen få, men typiske handlinger som, i hvert fall samlet, er egnet til å utløse voldelige motreaksjoner.»
«Hva mer har det politiske maktapparatet gjort, tillatt, bejublet som er egnet til å fremprovosere voldelig motstand i stedet for ikke-voldelig politisk motstand?

 

Fedrelandspartiet fikk rundt 0,5% i 1993 som var første gang partiet stilte lister ved stortingsvalg. Bjarne Dal førstekandidat ved Oslo-listen, for Fedrelandspartiet i 1993 forsøkte seg med lovlig politisk innvandrings-motstand. På et torgmøte i Oslo 4. september 1993 fikk han knust ansiktet sitt med et jern-rør, brekt kjevebenet og slått ut tenner Etter angrep fra noen blitzere. Partiformann i FLP, professor Harald Trefall, ble også truffet i ansiktet av noe som ble kastet eller slått mot ham i det samme angrepet….. Da en forskrekket tilskuer tipset redaksjonen i Dagbladet om dette voldelige angrepet på Fedrelandspartiets toppkandidater til stortingsvalget så fikk vedkommende følgende reaksjon fra Dagbladet-redaksjonen. «Ja, vel. Men er ikke det bra, da?» Samme holdning virker det som gjelder fra hele den norske presse. Mediene omtalte over hode ikke dette voldelige og farlige angrepet mot Fedrelandspartiet.»

Hvem har ansvaret for at ABB tror at blitzere skadet politikere fra Fedrelandspartiet i 93? Og hvorfor tror han at Dagbladet syntes det var bra at Bjarne Dahl fikk bank?
«Den politiske modellen til Japan og Sør-Korea er beviset på at land som sier nei til masseinnvandring på sikt vil være mer suksessfulle enn Norge og andre europeiske land som i fremtiden vil oppleve store etniske, religiøse og kulturelle konflikter. Og det er disse konfliktene som førte til 22/7.» Har Listhaug fortalt ABB at den politiske modellen i Japan og Sør- Korea er bedre enn den norske?
«Om forfølgelse. Jeg skal ta et eksempel. Individer som har tilkjennegitt støtte til kulturkonservative, nasjonalistiske anti-islamistiske og anti- kommunistiske organisasjoner har blitt systematisk latterliggjort, trakassert og forfulgt i Norge og Vest- Europa etter Andre verdenskrig. I Norge har flere hundre personer de siste tiår mistet jobben sin (kraftig overdrivelse, red adm) og blitt brennmerket offentlig som rasister, fascister og nazister av den eneste grunn at de er motstandere av islamisering, multikulturalisme og marxisme. Og jeg skal komme med et eksempel. Remi Huseby var den første lederen for den demokratiske, anti-voldelige og anti- islamistiske Norwegian Defence League. Da dette ble kjent for norsk presse ble han fremstilt og brennmerket offentlig som en intolerant og ondskapsfull høyre-ekstremist. Av den eneste grunn at han var i mot islamisme, og for at han kritiserte Har Listhaug ansvaret for at ABB trodde at individer som har tilkjennegitt støtte til kulturkonservative, nasjonalistiske anti-islamistiske og anti-kommunistiske organisasjoner har blitt systematisk latterliggjort, trakassert og forfulgt i Norge og Vest-Europa etter Andre verdenskrig?
den norske stats ideologien; «multikulturalisme». Som et resultat av denne medieomtalen følte arbeidsgiveren han seg presset til å sparke ham, og han mistet jobben. (Usant red. Adm) Og dette er kun et av flere hundre tilfeller i Norge, og kun et av flere titalls tusen eksempler i Europa som dokumenterer redaktørers og journalisters systematiske latterliggjøring, trakassering og forfølgelse av kulturkonservative og nasjonalister etter Andre verdenskrig og frem til i dag. Det verste av alt er at denne demoniseringen faktisk er bedre enn å bli ignorert. Å bli ignorert er det verste av alt. I flere hundre tilfeller har i Europa og Norge så har kulturkonservative anti-kommunister og nasjonalister blitt presset til selvmord som resultat av offentlig brennmerking og påfølgende demonisering. Det er ganske likt slik det var i Sovjetunionen.»

Etter min oppfatning taler massemorderens egne forklaringer på at Støre bør lete etter ansvarlige for massemorderens hat helt andre steder enn i Listhaugs uttalelser. Når det er sagt er det langt i fra sikkert at ABB ville opptrådt annerledes under andre omstendigheter. Jeg er ikke sikker på hva ABBs egentlige motiv er. Er han en gal mann som har blitt påvirket til å bli terrorist av de grunnene han selv henviser til? Eller er han en gal mann som først bestemte seg for å bli massemorder og så konstruerte en begrunnelse i ettertid for å skape seg et ideologisk alibi?

Heller ikke Støre vet ikke med sikkerhet hva som fikk Breivik til å hande som han gjorde. Det Støre derimot vet er at Listhaug er en av de siste man kan peke på i denne sammenheng. Historien viser at de som har higet etter makt, ofte ikke har skydd noen midler for å nå sine mål. Når Støre nå søker å støpe om døde ungdommer til klingende politisk mynt og felle regjeringen sier det mye om hvor langt Støre er villig til å gå for å tilrive seg Norges mektigste embete.

Exit mobile version