Site icon Lykten

«Demokratene er anti-globalister og FrP er dessverre globalister»

PARTILEDER GEIR UGLAND JACOBSEN. (Skjermbilde / Youtube).

Av Geir Ugland Jacobsen – leder for Demokratene

Den største forskjellen finner vi i det ideologiske grunnsynet. FrP er et globalistisk (liberalistisk parti), mens Demokratene er et nasjonalpatriotisk, anti-globalistisk parti. Derfor tar FrP avstand fra Sverigedemokratene mens Demokratene ser på dem som søsterparti.

FrP støtter Paris-avtalen. En avtale som binder oss til EU, som vil medføre enorme summer i klimahysteriske tiltak som kun er symbolpolitikk. Demokratene er MOT Paris-avtalen.

FrP støtter EØS-avtalen, noe som innebærer fri flyt av varer og tjenester, og også mennesker, dette ut ifra en liberalistisk og globalistisk tankegang.

Demokratene er imot EØS-avtalen. Vi mener det er en husmannskontrakt som kun tjener eliten og bedriftseierne. Norske arbeidere kan ikke konkurrere med de lave lønningene som østeuropeere har. Vi vil ivareta den norske arbeideren.

FrP er for Schengen-avtalen, Demokratene er imot. Det er umulig å trygge våre egne grenser med en slik avtale. Nå må man gå med lua i hånden og spørre EU om lov til å ha egen grensekontroll. Vi har heller ingen kontroll med flyktningstrømmen så lenge vi er med i EØS og er en del av Schengenavtalen.

Også i flyktningpolitikken er det store forskjeller. Demokratene vil ikke ta imot kvoteflyktninger som er muslimer, mens FrP ikke har den holdningen. Demokratene vil også forby politisk utøvende islam, dette er FrP imot, for de mener vi må behandle alle religioner likt. Demokratene ser ikke på Islam som en religion – men som et konkurrerende politisk system.

Også i landbrukspolitikken er det store forskjeller. FrP ser på matvareproduksjon som en hvilken som helst annen vare. Demokratene mener det er viktig å ivareta det norske landbruket og styrke det. Demokratene liker norske bønder. Vi ønsker videre å være selvforsynt med mat og ser dette i sammenheng med en krigssituasjon, eller en annen uventet pandemi eller krise.

Trygg norsk mat er viktig for Demokratene. Og husk at: Demokratene vil alltid sette Norge først – i alt vi gjør politisk!

Exit mobile version