Site icon Lykten

Det er moralsk feil å ta imot migranter fra Moria-leieren

MOIRA LEIREN PÅ LESVOS. (Foto: Cathsign (CC BY-SA 4.0))

I følge NRK uttrykker migranter i Moria-leiren sinne og hat mot Europa. «Jeg hadde virkelig store forventninger til Europa. Nå bare hater jeg Europa. Det har blitt et helvete for meg», forteller Mila fra Moria-leiren til NRK.

Og samme Mila forteller videre til NRK at brannen i Moria-leiren ble startet fordi folk var sinte og ville vise at de var sinte: «Vi satte fyr på hele leiren for å vise vår avsky». Og for å understreke sin avsky for EU og Europa poserer Mila med en plakat med teksten: «Fuck Cops and Fuck EU». Lite skriver NRK om Mila og hans bakgrunn og hvilket land han angivelig har «rømt» fra.

Resultat av at leiren ble satt fyr på har vi sett. Norske hjelpearbeidere forteller om kaos, plyndring og enorme ødeleggelser. Årsaken til at leiren ble satt i flammer skal være at myndighetene har forsøkt å isolere personer som hadde testet positivt på Covid-19.

Det er altså anarkistiske tilstander som regjerer i Moria-leieren, mens flere hundre opprørspoliti forsøker å ta kontroll over leieren. Innbyggerne på den lille greske øya fortviler og har satt opp veisperringer som stopper ryddingen av restene av Moria-leiren. «Dette er tiden for å stenge ned Moria for godt, sa en representant for lokale myndigheter», Vangelis Violatzis, til nyhetsbyrået AFP, ifølge Resett.no. Og det er ikke vanskelig å være enig med Vangelis Violatzis. I fem år har Moria-leiren vært en verkebyll for Hellas og Europa, og ettersom leiren har brent bør ikke leiren gjenoppbygges.

Og nå kommer kravet fra den naive venstresiden om at Europa og Norge skal ta imot migrantene fra Moria-leiren. Migranter som har flyktet fra trygge flyktningleirer i Tyrkia og fra land hvor de ikke har vært i reell fare. Dette er altså migranter som har tent på sin egen «flyktningleir» for å snike seg foran køen av reelle flyktninger.

Derfor skal Norge si nei til å ta imot migranter fra Moria-leiren. I Demokratenes program står det at flyktninger hjelpes i lavkostland i nærområdene eller i land innenfor deres kulturkrets. Det kan nevnes at Australia har opprettet slike avtaler med to øystater i Stillehavet der asylsøkere får beskyttelse, mens Israel har inngått slike avtaler med land i Afrika som mottar ulovlige innvandrere som har bosatt seg i Israel.

Og det er nettopp slik vi kan hjelpe migrantene i Moria-leiren. Send migrantene til andre flyktningleirer. På denne måten stanser vi at migranter fra Moria-leieren sniker seg foran reelle flyktninger. Dette er også en moralsk riktig handling ovenfor reelle flyktninger. Og når vår egen statsminister uttaler til Dagbladet at vi ikke kan være sikre på at de 50 migrantene vi skal hente til Norge er reelle flyktninger, sier det seg selv at vi skal IKKE skal ta imot noen migranter fra Moria-leieren.

Exit mobile version