Site icon Lykten

Det var feil å tillate demonstrasjonene til støtte for George Floyd

HOLDT IKKE AVSTAND I OSLO UNDER DEMONSTRASJONEN. (Foto: Pixabay)

Det var feil av politiet å tillate demonstrasjonene til støtte for George Floyd. Under demonstrasjonen i Oslo ble 15 000 demonstranter stående tett i tett mens de ropte slagord mot rasisme. Dette til tross for at smittevernsreglene kun tillater arrangementer med opptil 50 deltakere.

Det sier seg selv at smittefaren er skyhøy under denne typen demonstrasjoner, og at man gjennom å om delta på slike demonstrasjoner utsetter seg selv og andre for en betydelig smitterisiko. Å delta på disse demonstrasjonene kan ikke ses på som noe annet enn en egoistisk og usolidarisk handling.

«Når flere tusen mennesker samles med mindre enn én meters avstand, så øker risikoen for spredning betydelig. Det er uheldig og bekymringsfullt», uttalte assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til VG. Så hvorfor ble det gitt tillatelse til slike demonstrasjoner like etter at 17. mai arrangementene og barnetogene i Oslo ble innstilt på grunn av koronafrykt? Og hvorfor ble disse demonstrasjonene tillat samtidig som eldre sitter isolert på sykehus og ikke kan motta besøk fra ektefeller, barn og barnebarn? Og hvorfor er det lettere å forby for eksempel SIAN å avholde demonstrasjoner enn demonstrasjoner arrangert av den politiske venstresiden? Hva skyldes denne forskjellsbehandlingen?

«Alle må forholde seg til covid 19-forskriften for arrangementer, som er 50 personer med minst én meter avstand. Desto flere mennesker som er i kontakt med hverandre, jo større er faren for å bli syk», uttalte Nakstad til VG. Hvorfor ignorerte demonstrantene, Høyres statssekretær og politiet forskriften? Var det fordi politiet fryktet vandalisme og hærverk ved å forby demonstrasjonene, eller er det lettere å gi etter for de politiske korrekte ønsker, uansett konsekvenser.

Exit mobile version