Site icon Lykten

Dette var Oslo FrPs «egne politiske agenda»

(Foto: Vidar Kleppe / Privat).

Lederen i Oslo FrP, Geir Ugland Jacobsen, ble ekskludert fra partiet i desember 2020. I et brev fra partiets organisasjonsutvalg til Jacobsen heter det: «Etter Organisasjonsutvalgets vurdering gir oppslagene et sterkt inntrykk av at Oslo FrP har en egen politisk agende som skal endre Fremskrittspartiet i strid med de vedtak et klart flertall har fattet.»

Det hersker et uformelt konsensus mellom de store partiene i en del viktige saker. Den politiske debatten domineres av aktører som egentlig står for mye av det samme. Men man konstruerer et skuespill for å kunne å kjempe om velgernes gunst.

Et oppslag på TV2s side avslører at Oslo FrP faktisk forsøkte å legge om kursen til FrP radikalt slik at det ble samsvar mellom partiets offisielle retorikk og det som virkelig teller: Stemmegivningen på Stortinget.

I følge et forslag til resolusjon på landsmøtet, som ble avholdt lørdag 17. oktober, skulle FrP ikke bare snakke om nei til kvoteflyktninger, bompenger og uhjelp. FrP skulle også stemme i samsvar med partiets retorikk. FrPs landsmøte skulle således begrense ledelsens muligheter til å drive politisk dobbeltspill.

FrPs stortingsgruppe skulle pålegges å sette visse krav for å stemme for regjeringens forslag til budsjett:

Men Siv og Sylvi planla på stemme for ny norgesrekord i kvoteflyktninger (3500), Norgesrekord i uhjelp (38 milliarder) og antagelig også norgesrekord i bompenger.

Oslo FrP ble først presset til å trekke forslaget til resolusjon. Men dette var ikke tilstrekkelig. Det ulydige laget i Oslo måtte settes på plass. Derfor ble fylkeslaget satt under administrasjon, og dets leder Geir Ugland Jacobsen ble ekskludert.

Resultatet ble at FrP stemte for

Ettersom Oslo FrP ble satt under administrasjon og fylkelagets leder ble ekskludert fikk ikke Oslo FrP gjennomslag for sin politiske agenda. Men Ugland Jacobsen og flere andre medlemmer i Oslo FrP har nå meldt overgang til Demokratene. Og Demokratene er politikken allerede slik man ønsket i Oslo FrP: Demokratene vil således ikke stemme for mer enn 1000 kvoteflyktninger, mer enn 25 milliarder i bistand og mer enn 8,5 milliarder i bompengeinnkreving.

Demokratene vil tvert i mot kjempe for at disse tallene blir lavere enn de grensene som var satt opp i Oslo FrPs forslag til resolusjon.

Exit mobile version