Site icon Lykten

Ekstremisme og 10 år med ettertanke

Utøya, åstedet for terroranslaget mot AUF. (Foto: Paal Sørensen 2011 (CC BY-SA 3.0))

Hvert eneste år i begynnelsen av juli, blir vi minnet på hva én forstyrret person kan greie å ødelegge. Den 22. juli 2011 var et politisk motivert angrep på regjeringen, Arbeiderpartiet (AP) og deres ungdomsorganisasjon (AUF).

Breivik er kanskje det nærmeste vi kommer en norsk utgave av amerikanske skoleskytere, og det de kaller incels: unge menn som ikke greier å få sex på normalt vis. De er gjerne sosialt mistilpassede, med eller uten en medisinsk diagnose. De skylder som regel på oppvekst, samfunnet og de som ikke vil ligge med dem. Disse (som regel) unge menn viser ofte et hat mot det de mener har skylden for dette, og søker seg gjerne mot alternative teorier for å forklare sitt eget problem, eller for å finne likesinnede tullinger.

Anders Breivik var tidlig på dagsorden hos barnevernet, han hadde en psykisk ustabil mor, og han satt hjemme hos mamma og spilte Counterstrike skytespill på Playstation etter fylte 30 år. Dette kan ikke sies å være en sunn oppvekst eller tilværelse. Begge hans foreldre var aktive i Arbeiderpartiet.

Fra venstresiden påstår man at det var et angrep fra ytre høyre, og spesielt rettet mot innvandringen. Likevel var ikke angrepet rettet mot en moské eller innvandrertett arrangement. Det var rettet mot regjeringsbygget, AP og AUF — hans foreldres politiske retning.

Rasisme og virkelig høyre-ekstremisme hadde i praksis nesten dødd helt ut i Europa, inntil de store bølgene med migranter kom i nyere tid. Den homofile forfatteren, Douglas Murray som skrev boken “The strange death of Europe”, uttalte i et intervju omtrentlig at: “Rasismen (i Europa) var som et tog i ferd med å stoppe ved plattformen — inntil noen trykket på gassen og det forsvant i full fart ut fra stoppestedet”.

Ytre høyre i Norge

Jonas Gahr Støre (AP) skyter som vanlig bom: ikke bare skivebom, men på feil mål i en post på Facebook:

Jeg blir fortvilet, opprørt og ekstremt lei meg. Statuen av Benjamin Hermanssen er tagget ned med påskriften «Breivik fikk rett».

Dette er ikke tilfeldig. Holdninger leder til handlinger. Stikk i strid med det vi ba om i 2011: hatet stilnet ikke. Sannheten er at mange av holdningene til terroristen er mer fremtredende i dag enn i 2011. Sannheten er at høyreekstreme krefter har styrket seg, i Norge og ute i verden. Sannheten er at høyreekstreme miljøer er arnested for vold og drap.

Det går en linje fra drapet på Benjamin i 2001 via massedrapene 22. juli 2011, til ugjerningen i Christchurch New Zealand og moské-angrepet i Bærum i 2019, der Johanne mistet livet. Sannheten er at vi som samfunn er mer utsatt for denne trusselen i dag enn i 2011.

Nå må vi som samfunn stå opp mot rasismen og de høyreekstremistiske kreftene

Tidligere har det blitt sagt: at det høyreekstreme miljøet i Norge får plass i en hjørnesofa fra IKEA.

Vi har et ekstremt lite miljø som virkelig er høyreekstremt. Venstresiden må slutte å kalle alt som er ett steg til høyre for SP, for ekstremt og livsfarlig. Da skaper de så mye forvirring at saklig diskusjon blir umulig. Breivik var psykisk syk, og skulle vært fjernet fra moren da barnevernet forsøkte dette i 1983-84.

Omtrent alt som kan krype og gå på høyresiden i Norge har tatt sterk avstand fra Breivik.

Det er vel knapt noen høyresiden hater mer enn nettopp Breivik. Det å drepe kvinner og barn for å fremme politikk, er det kun muslimer som driver med i dag. Dette er ikke noe siviliserte mennesker gjør, og det vil ødelegge og overskygge ethvert budskap som måtte ligge bak slike handlinger.

Les også: 22. juli-debatt: Venstresidens våpen mot politisk opposisjon

En åpen innvandringsdebatt er en av flere viktige årsaker til at Norge har lite høyreekstrem vold. Det motsatte er tilfelle i Sverige ifølge ny forskning. Det ytre høyre har, i følge Lars Erik Berntzen, postdoktor i samanliknande politikk ved Universitetet i Bergen, avvist Breivik. Han har kun fått støtte fra høyreekstreme grupper i Russland, og noen små subkulturer på nett i Vest-Europa.

Til tross for at det knapt finnes vold utført av ytre høyre i Norge, fortsetter PST å sette høyresiden på dagsorden, godt hjulpet av en venstrevridd presse som dessverre er alt annet enn objektive.

Opprulling: 10-års markeringen

Den 20 juli skriver NRK: “Tre pågrepet og store mengder våpen beslaglagt – knyttes til høyreekstremt miljø”. Dette skulle vise seg å være hovedsakelig gamle eller ubrukelige våpen fra krigen. To dager etter kom det en ny artikkel i NRK: “Etterforsker over hele landet etter våpenbeslag hos høyreekstremt miljø”. Det var vel neppe tilfeldig at dette skjedde akkurat rundt 10-årsdagen den 22. juli.

NRK skriver den 22. juli: “I dag publiserte PST en rapport om utviklingen av høyreekstremisme 10 år etter 22. juli. Der står det at høyreekstreme blant annet har brukt pandemien og motstand mot vaksiner og koronarestriksjoner for å tiltrekke seg nye støttespillere.”

Les også: Statsmakten tyr til akselerasjonisme

Her stempler de i praksis de som er skeptiske til eksperimentelle vaksiner og lockdown som høyre-ekstreme, eller at de er så nær disse ekstremistene at de er lette å rekruttere. PST har tidligere blitt kritisert for sine fantasifulle rapporter og lite kreative metoder.

PST — underlige arbeidsmetoder

I forbindelse med tidligere nevnte sak, har Resett skrevet en artikkel (betalingsmur) hvor de bl.a. nevner en av PSTs “interessante personer” og det han ble utsatt for.

I stedet for å kontakte vedkommende direkte, så kontaktes familien hans slik at de helt unødig lurer på om det er noe alvorlig straffbart som ligger til grunn. Dette er egnet til å skape engstelse og familiekonflikter. Noen tror faktisk at myndighetene alltid har rett.

Politiet hadde telefonnummeret hans, men valgte likevel å møte opp hos familien. Dette kan ikke sies å være noe annet enn ren trakassering og skittkasting av familien. Dette ser ut som en form for kollektiv familie-avstraffelse.

Da han selv tok kontakt med det lokale politikammeret som utførte besøket, ville de ikke gi han noe svar på hva dette dreide seg om. Dagen etter ringte PST og de sa at det var feil av det lokale politiet å håndtere dette på denne måten.

Les også: Oppgjør med intoleranse og hat – ja takk

Han tilbød seg da å snakke med PST direkte, og avtalte et direkte møte. Senere fikk han en SMS hvor det stod at PST måtte utsette møtet fordi det hadde dukket opp noe annet med høyere prioritet.

Han sier til Resett: “Jeg kommer ikke til å delta i noen samtale med PST slik som denne saken har utviklet seg, og vil anbefale alle andre som blir kontaktet av dem å takke nei til en samtale; alternativt kreve å ha med seg en advokat, selv om du ikke har noe å skjule”.

Her bør PST ta seg selv i nakken. Det ser ut som om det var med vitende vilje at de plaget familien; at dette er en del av deres arbeidsmetoder.

Venstresiden

Det har lenge vært en akseptert fremgangsmåte på venstresiden, at man skal drive fysisk motstand mot alle annerledes tenkende. Dette er en av grunnpilarene i både Antifa, og vårt hjemlige Blitz-miljø. Det vil si at man skal aktivt motarbeide meningsmotstandere overalt. Linjen mellom aktiviteter og fysisk vold er svært flytende, og ikke overraskende blir det derfor mye vold fra venstresiden.

De møter opp som “motdemonstranter” og lager høylytt spetakkel. De begynner å sloss med meningsmotstandere og politi. De plukker seg ut folk de mener fortjener deres oppmerksomhet; filmer og forfølger de som er stemplet som fiende. Alt dette burde rettsvesenet ha tatt tak i, men det gjør de ikke.

LO har til og med gått så langt som å opprette et fond som skal betale bøter for voldsaktivister som angriper SIAN, eller andre organisasjoner som venstresiden mener er lovlige mål for deres aksjoner. Dette er i praksis organisert og betalt vold.

Hadde høyresiden gjort noe slikt, ville det blitt et spetakkel uten like — og med god grunn.

Islam

Den volden som vi ser i Europa i dag, er stort sett knyttet til innvandring og Islam. Likevel er dette noe som pressen har lagt lokk så langt det er mulig. Takket være internett er det likevel ikke mulig å skjule hva som foregår. I vårt naboland Sverige, har vold, voldtekter, skyteepisoder og eksplosjoner bokstavelig talt eksplodert. Statistikken har gått rett gjennom taket — og alt skyldes innvandring og Islam.

Hanni Afsar skriver via Facebook:

Her er en liste over Jihadisme angrep kun i Vest-Europa fra 2004;

11.03.2004 Flere bomber mot fire tog i rushtiden i Madrid, 191 drept. Islam

11.03.2004: Flere bomber mot fire tog i rushtiden i Madrid, 191 drept,

Jihadisme

02.11.2004 Knivangrep (og forsøk på halshogging) på filmskaperen Theo van Gogh i Amsterdam, Jihadisme

07.07.2005 Selvmordsangrep mot tre t-baner og en buss i London, 52 drept, Jihadisme

21.07.2005 Selvmordsangrep mot tre t-baner og en buss i London (kopi av 7/7-angrepet) Jihadisme

30.06.2007: Selvmordsangrep mot Glasgow Airport. Gjerningsmennene hadde forsøkt å bombe nattklubber i London dagen før. Jihadisme

12.10.2009: Forsøk på selvmordsangrep mot italiensk militærleir i Milano, Jihadisme

11.12.2010: Selvmordsangrep i Stockholm, Jihadisme

02.03.2011 Skyteangrep på buss med amerikanske soldater på Frankfurt Airport, 2 drept Jihadisme

11.03.2012: En serie skyteangrep på franske soldater og jødiske skolebarn i Sør-Frankrike, 7 drept, Jihadisme

22.05.2013: Angrep med bil og kniv (halshogging) på britisk soldat på gaten i Woolwich, 1 drept, Jihadisme

24.05.2014: Skyteangrep på det jødske museet Brussel, 4 drept, Jihadisme

07.01.2015: Skyteangrep på redaksjonen til Charlie Hebdo i Paris, 17 drept, Jihadisme

14.02.2015: Skyteangrep på bl.a. Kruttønden i København, 2 drept, Jihadisme

26.06.2015: Angrep med bil og kniv (halshogging) på gassfabrikk i Lyon, 1drept Jihadisme

13.11.2015: Angrep med skytevåpen og selvmords-bombere på Stade de France, Bataclan og flere restauranter i Paris, 130 drept, Jihadisme

22.03.2016: Selvmordsangrep på Zaventem Airport og en metrostasjon i Brussel, 32 drept, Jihadisme

13.06.2016: Knivangrep på en politimann og hans kone i Paris, 2 drept, Jihadisme

14.07.2016: Angrep med lastebil på strand-promenaden i Nice, 84 drept, Jihadisme

26.07.2016: Angrep med kniv (halshogging) og gisselaksjon i en kirke i Normandie, 1 drept, Jihadisme

19.12.2016: Angrep med lastebil på julemarked i Berlin, 12 drept, Jihadisme

22.03.2017: Angrep med lastebil og kniv på Westminister Bridge og parlamentet i London, 5 drept Jihadisme

07.04.2017: Angrep med lastebil på Drottning-gatan i Stockholm, 5 drept, Jihadisme

22.05.2017: Selvmordsangrep på konsertarena i Manchester, 22 drept, Jihadisme

03.06.2017: Angrep med bil og kniv på og ved London Bridge 8 drept, Jihadisme

Konklusjon

Det er bra at PST holder et øye med disse sakene, men ressursbruken bør stå i forhold til de faktiske truslene dette representerer i Norge. De burde bruke langt mer av sine ressurser på å etterforsker jihadister, enn å trakassere familiemedlemmer til patrioter og kaste bort store summer på noen få utstøtte og nesten ikke-eksisterende høyreekstreme i Norge.

Exit mobile version