Site icon Lykten

Emil Aasheim blir leder av Demokratene på Stord – angripes av lokalavisen

Emil Tranøy Aasheim (25) blir leder for Demokratene Stord. Foto- Studio Hjelm

Demokratene Stord har pekt seg ut to hovedsaker: Kommuneøkonomi og motstand mot ny moské. Aasheim utdyper i et intervju med lokalavisen Sunnhordaland. (Sitat med uthevet tekst)

Me meiner det er uaktuelt å støtta moské på Stord. Me meiner at islam ikkje er foreineleg med norsk levesett, seier Aasheim, som er leiar for lokallaget på Stord.

Det er jo ikkje moské det er snakk om. Dei har jo berre kontakta kommunen med tanke på eit forsamlingshus i samband med kommuneplanen. Dei treng større lokale enn i dag.

Det spelar ingen rolle. Uansett kva lokale dei ønskjer seg. Dette kan ikkje me gå med på, seier Aasheim.

Aasheim var tidligere aktiv i FpU, som leder for Sunnhordland FpU og nestleder for Stavanger FpU. Men i april 2020 meldte han seg ut av Fremskrittspartiet.

23. april gjekk arbeidsavtalen min i Stavanger ut. Eg bestemte meg for å flytta heim, og satsa på jobb. Eg var lei av «broiler-kulturen» i FpU.

Kva meiner du med det?

Det er ein kultur der unge politikarar får rådgjevarroller som 18-åringar. Dei har aldri vore ute i ein skikkeleg jobb. Det er eg imot, seier Aasheim, som sjølv jobbar med data.

Den unge politikeren var ikke redd for å komme med tydelige utspill. Han har blant annet beskrevet klimakrisen som en «feberfantasi», og blitt kalt nazist etter å ha tvitret at «BLM og Antifa er de mest rasistiske organisasjonene vi har sett siden 40-tallet.»

Selv da han påpekte noe alle vet – at en stor andel av norske journalister tilhører venstresiden – ble han kalt «nazisvin» av Twitter-mobben.

Men Aasheim lar seg ikke vippe av pinnen, og sier at han ser det som uproblematisk at ikke alle deler hans syn. Mens hans formål er ikke å provosere, men å formidle et innhold han kan stå for, selv om dette fører til at noen «tar av» i sosiale medier. Det er ingen sutrende Lan Marie Berg vi har med å gjøre her, altså.

Aasheim regner seg selv som nasjonalkonservativ, og hadde god kontakt med Demokratenes talsperson Geir Ugland Jacobsen fra tiden i FrP. Dette var en av grunnene til at han valgte Demokratene. Til Document forklarte Aasheim nærmere om sitt politiske valg.

«Jeg synes at FrP har sviktet velgerne grovt, og utsagnet fra Sylvi Listhaug om at nasjonalkonservative minnet henne om nasjonalsosialister var dråpen som fikk mange til å melde overgang til Demokratene.

For meg er det helt klart motstand mot multikulturalisme og globalisme som blir min kjernesak på nasjonalt nivå. Jeg ser overhodet ingen grunn til at den norske identiteten skal vannes ut med kulturer og verdier fra u-land, eller at politikere i Brussel skal bestemme hva vi foretar oss i eget land.»

Til Sunnhordaland understreker Aasheim at han i utgangspunktet vil at en nasjon bør bestå av en homogen befolkning med felles kultur og verdier. Det er derfor avgjørende at det er de som innvandrer som må tilpasse seg landet de flytter til, ikke omvendt.

Dersom eg hadde flytta til Japan, som er eit rimeleg homogent land, og planen min var å bli buande der, så hadde jo eg til dømes gjeve ungane mine japanske namn og ikkje kalla dei Nils og Per. Slik meiner eg at flyktningar som kjem til Norge bør tenkja. Det er jo heller ingen som vågar å snakka om kvifor det er så gale der dei kjem ifrå, seier Aasheim.

Men dei som ikkje vil gjera dette då?

Dei må sendast ut. Det bør vera eit krav, seier Aasheim.

Med seg i ledelsen for Demokratiet Stord får Aasheim med seg Jan Inge Aasheim og Trygve Barfot som henholdsvis første og andre styremedlem.

Exit mobile version