Site icon Lykten

FRIEORD SER PÅ VENSTREHATET DEL 2: Rasismen mot hvite

Den siste tiden har de store sosiale mediene sensurert og fjernet en lang rekke konservative personer og politiske kontoer som ikke tilhører «venstresiden» på sine plattformer. Dusinvis av store nettsider og enkeltpersoner har fått tusenvis av videoer og millioner av treff fjernet over natten, uten annen begrunnelse enn at de har «brutt retningslinjene» for plattformenes innhold.

Mange snakker om at dette er et koordinert angrep på ytringsfriheten og for å sørge for at USAs president Donald Trump ikke vinner mellomvalget nå i høst. Dette da man mener at nettopp disse personene og kontoene sørget for at han vant presidentvalget i 2016. Lederne for de store sosiale nettverkene, som Facebooks Sheryl Sandberg, Twitters Jack Dorsey, Youtubes Susan Wojcicki og Googles tidligere sjef Eric Scmidt, har alle innrømmet at de støtter demokratene og har hatt nære bånd til Barack Obama, Hillary Clinton og andre toppledere innen den politiske venstresiden.

Skriver du noe negativt om de politiske fanesakene til venstresiden så risikerer du i høy grad å få meldingen fjernet eller rett og slett få hele kontoen slettet.

Men hvordan står det til hvis man tilhører den venstreintellektuelle eliten og deler meningene til toppsjefene hos de ovennevnte selskapene? Hvis man er ansatt hos de store venstreorienterte nettstedene, avisene eller organisasjonene og bruker sine sosiale medier til å promotere sitt verdenssyn med spisse og grove formuleringer.

Prøv det selv. Skriv f.eks «Drep alle hvite mennesker» eller «Jeg hater menn – spesielt hvite menn» og opplev at din konto ikke lever spesielt farlig. Faktisk kan du som den nyansatte redaktøren i New York Times, Sarah Jeong, oppleve at Twitter gir deg et verifikasjonsmerke! Men skriv deretter «Drep alle mørkhudede mennesker» eller «Jeg hater kvinner – spesielt mørkhudede kvinner», og opplev at du ikke bare får din melding slettet – men hele kontoen fjernet.

AKSEPTERT: Ikke bare er rasisme mot hvite mennesker akseptert – det belønnes endog med verifiseringsmerke av den sosiale nettgiganten Twitter i forbindelse med nyansettelsen hos New York Times som redaktør. Bytt ut ovennevnte tekst med sorte/asiatiske/jødiske menn og se om du også får beholde kontoen og et verifikasjonsmerke. (Skjermbilde/Twitter).

Hvorfor er hatet mot hvite mennesker, mannen og Vesten akseptert?

De siste ukene har en uavhengig brukerkonto på Twitter samlet en stor mengde eksempler på verfiserte Twitter-brukere – de fleste av dem ansatt hos store hovedstrømmedier eller som har fremtredende roller hos den politiske venstresiden, og som har skrevet svært grove og rasistiske meldinger.

Vi legger ut en stor mengde av dem her for våre lesere (og dere på venstresiden, vi vet dere hemmelig sniker dere innom her for å lese).

Værsågod, den Den gode og aksepterte rasismen.

 

 

Exit mobile version