Site icon Lykten

Frykter kannibalisme i Sør-Afrika etter opptøyene

Lykten publiserte nylig en artikkel der vi viste sjokkerende videoer fra flere byer i Sør-Afrika. Bildene viste omfattende plyndring og opptøyer blant den sorte befolkningen. Flere hundre skal være drept og mange tusen skadet. Opptøyene begynte etter at den sittende regjeringen skal ha fengslet den tidligere presidenten Jacob Zuma for forakt for retten, etter en etterforskningen for korrupsjon.

Les: Bildene og videoene fra Sør-Afrika som sjokkerer

Nå som opprørerne og vandalene har våknet opp til hverdagen igjen, er situasjonen i deres nærområde alvorlig. Akutt mat- og drivstoffmangel, skyhøy kriminalitet og etnisk uro.

Det finnes ikke lenger noen butikker, fabrikker eller åpne veier.

«Vi holder på å spise opp hverandre», sier en beboer i en forstad til millionbyen Johannesburg til Financial Times.

I følge en rapport finnes det en risiko for kannibalisme i de verst berørte områdene når mennesker ikke lenger har tilgang til mat.

De få butikkene og bensinstasjonene som hadde nok sikkerhet og vakter opplever nå at tusenvis av mennesker står i kø for å handle mat og få drivstoff. Men med begrenset utvalg og matlagre, og ingen nye leveranser, er det langt fra alle som får kjøpe mat eller drivstoff.

Regjeringen har satt inn 25.000 soldater for å stoppe volden, men kritikere sier innsatsen kom alt for sent. Den altomfattende ødeleggelsen er allerede et faktum.

Rasisme og fremmedhat – «Drep de hvite og indere»

Rasismen og fremmedhatet fra de sorte sørafrikanerne mot hvite og indiske mennesker i landet har også fått en sterk økning. Flere videoer har blitt publisert der hvite og indiske bedriftseiere og lokalsamfunn har måttet forsvare seg mot rasende mobb.

Så vidt vi vet har få eller ingen norske medier valgt å informere sine lesere om denne utviklingen og tilstanden, der sorte sørafrikanere er i alvorlig konflikt med hvite og indiske borgere i landet.

Det kommer også ut videoer der indiske sikkerhetsvakter forsøker å forsvare sine boligområder fra plyndrere. (OBS: Sterke scener).

En av de få nyhetskanalene som tar tak i problemene og årsakene til hva som nå skjer i Sør-Afrika er Sky News Australia. 

Exit mobile version