Site icon Lykten

Hatet heterofile hvite norske menn – nå er hun politimester og lyver til folket

LDO Fotograf: Beate Bjercke / Creative Commons Navngivelse-DelPåSammeVilkår 3.0 Unported / http://www.ldo.no/Pressebilder

Det har blåst kraftig rundt den rasistiske og oikofobe politimesteren Beate Gangås nylig. I juni i år ble den åpent lesbiske Gangås innsatt som politimester i Oslo for de neste seks årene. Hun tråkker således opp gamle stier, der andre åpent rasistiske og lesbiske kvinner, som tidligere justisminister og politifullmektig, Anne Holt, har tråkket før. 

Gangås har tidligere vært likestillings- og diskrimineringsombud, samt jobbet innen politiet der hennes arbeidsområder omfattet blant annet menneskehandel, familievold og rasisme og hun har arbeidet med likestillingsrelaterte oppgaver angående kjønn og etnisitet.

Gangås har vært styremedlem i Senter mot etnisk diskriminering samt leder av Interpols gruppe om menneskehandel. Det opplyses at hun har stått på barrikadene for bruk av hijab til politiuniformen og gikk hardt ut mot ambulansesjåfør Erik Schjenken med falske anklager om rasisme. Schjenken ble frikjent og fikk erstatning fra Dagbladet. Gangås slapp heldig unna med sine løgnfulle og grove anklager som i tiden etterpå skapte farlige situasjoner der muslimske drosjesjåfører sperret ambulanser på utrykning som følge av den politiske heksejakten.

Det er ikke akkurat en ideell CV for å være objektiv og få orden på samfunnsutviklingen. Det er en ren politisk og propagandastilling fra myndighetene, der man ønsker å kontrollere at folket ikke får den informasjonen og reaksjonen fra politiet som vi burde få. Det betyr mørklegging av etnisitet på overgripere og kriminelle. Det betyr bruk av silkehansker mot grove kriminelle miljøer av hensyn til kulturell sensitivitet for å ikke skape inntrykk av rasisme fra politiet side. Dette kan man med få klikk raskt lese seg opp om fra land som Sverige, Tyskland og Storbritannia, hvor en slik politikk har fått alvorlige og langvarige konsekvenser for samfunnet og ofrene.

«Informasjon skaper frykt»

Politiet i Oslo har en brokete historie med å legge frem reelle tall på kriminalitet, der blant annet leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo, Kari-Janne Lid, valgte å ikke informere om overfallsvoldtekter «Fordi det skaper så mye frykt og tar bort oppmerksomheten fra de andre voldtektene som utgjør det store volumet». I en bisarr uttalelse sa Kari-Janne Lid også at politiet ikke går ut med informasjon om overfallsvoldtekter, «da dette ikke er underholdning».

Les også: SJOKKAVSLØRING: Oslo-politiet innrømmer MØRKLEGGING av voldtekter utført av innvandrere

Den siste tidens grove voldshendelser i hovedstaden, der innvandrergjenger har gått løs på etniske nordmenn, er i så måte et godt eksempel på Beate Gangås’ inntreden i stillingen som politimester i Oslo. På mesterlig vis har hun klart å fjerne søkelyset på de kriminelles bakgrunn, og sågar gjort jobben sin for å villede det norske folk. Og for de som tror at det finnes et skille mellom høyre og venstre i norsk politikk, så er Gangås innstilt av begge sider på Stortinget.

Fra Dagbladet

«Innvandrerbakgrunn inngår ikke i politiets straffesaksregistrering og anmeldelsesstatistikk. Her framkommer bare fødeland og statsborgerskap. For å vite noe om landbakgrunn, må vi foreta manuelle oppslag i Folkeregisteret. Dette er begrenset av personvernlovgivningen, men kan gjøres i analyse som har forebyggende formål», skriver Gangås i sitt svar.

Selv Arbeiderpartiets Jan Bøhler er oppgitt:

– Jeg mener manglende informasjon er det som skaper negative stemninger i befolkningen. Når folk føler at ting blir skjult og dyttet under teppet, det er da det blir negative stemninger. Man blir sinna når man ikke får vite, ikke når man får vite hva som er fakta. Vi trenger å vite for å jobbe konstruktivt og godt med dette.

Hater hvite, heteroseksuelle menn

For de som ennå måtte sitte på gjerdet om at Gangås er innsatt pga hennes mangel på ryggrad og skosåleslikking for toppledelsen, så les følgende uttalelse som likestillingsombud i 2007

Alle bør stemmes inn når du mandag går til valgurnene. Bortsett fra hvite, heteroseksuelle menn mellom 40 og 50 år uten nedsatt funksjonsevne. — Dette er ikke til forkleinelse av denne gruppen menn. Men de er sterkt overrepresentert i landets kommunestyrer, og vi mener de som skal sitte i kommune- og fylkesting i langt større grad enn i dag må speile den reelle norske befolkningen, sier Beate Gangås, likestillings- og diskrimineringsombud.

– Men en kvinne er ikke bare en kvinne. I tillegg tilhører hun ofte andre grupper som også er underrepresentert på grunnlag av alder, etnisk bakgrunn, funksjonsevne, seksuell orientering og religiøs tilknytning, sier Beate Gangås.

Når det dreier seg om å gå ut med sannheten om innvandrervolden – fra brune, heteroseksuelle menn mellom 12 – 22 år uten nedsatt funksjonsevne, så er det imidlertid svært vanskelig for politimester Gangås å se verken hudfarge, etnisitet eller religion.

Hvis man ønsker å finne den faktiske rasismen i Norge, så er det bare å ringe politimesterens kontor. Hvis hun ikke er ute på den årlige pride-paraden da. 

Exit mobile version