Site icon Lykten

Hva er Black Lives Matter?

(Pixabay)

Alle politisk korrekte snakker om Black Lives Matter-bevegelsen (BLM) i USA som om det er en form for en rettferdig harme. Selv guvernører, borgermestre og folkevalgte i USA og NATO-sjefen Jens Stoltenberg her i Europa har uttrykt sympati med gruppen som mange andre argumenterer for er kommunistiske oppviglere, som handler om noe helt annet enn et desperat ønske om likeverd og rettferdighet.

Medstrømsmedia er lite villige til å omtale kriminaliteten som medfølger BLM-protestene og det anti-hvite sentimentet det skaper — men skriver heller om det som skjer som en form for forståelig opprør blant afroamerikanere i USA. Bevegelsen blir aktivt brukt i kampen for å bli kvitt president Trump. Dermed får den også mye mer moment enn den normalt skulle hatt, til tross for at rase og urettferdighet alltid har vært populært sprengstoff i pressen.

På denne måten får BLM mengder av reklame for sin sak, og for bølgene med vold og hærverk; ikke overraskende får de også støtte fra Antifa, som har en egen stil og delvis sammenfallende mål for sine aksjoner.

Les også: Åndedrag fra Minneapolis

(CC0 1.0)

Historikk

Tre fargede damer: Patrisse Cullors, Alicia Garza og Opal Tometi, grunnla BLM sammen i 2013, og har blitt kalt både nymarxister og kulturmarxister. To av dem er «queer», og den tredje fra en nigeriansk innvandrerfamilie. De sier selv at de startet bevegelsen i raseriet etter at 17 år gamle Trayvon Martin ble drept av George Zimmerman i 2012, og at de i tillegg ble inspirert av en 31 dager lang okkupasjon av Florida State Capitol. I dag har organisasjonen over 40 avdelinger.

Zimmerman var ansatt i et privat vaktselskap, og ble frifunnet for drap eller uaktsomt drap, ettersom Trayvon satt oppå han da han trakk våpen og skjøt i selvforsvar. Raseriet de viser til kommer av at han ikke fikk straff, og ikke minst at det hevdes at han gikk etter Trayvon fordi han var farget, og at det var rasistisk motivert — til tross for at George Zimmerman er latinamerikaner.

I et videoklipp fra 2015 forsikrer BLM grunnlegger, Patrisse Cullors, intervjueren om at gruppa har en underliggende ideologi: «Jeg og Alicia er trente organisatorer. Vi er trente marxister. Vi er superflinke i ideologiske teorier.»

Ideologi

BLM har et særlig fokus på kvinner, og i særdeleshet alt annet enn heteroseksuelle kvinner. De er fanatisk opptatt av alt som absolutt ikke er heteroseksuelt. I følge deres egne nettsider ønsker de å bryte ned tradisjonelle «patriarkiske» familiestrukturer — og erstatte dem med «utvidede familier» og «landsbyer» som kollektivt tar vare på hverandre. Dette er en hysterisk miks av svart kultur, marxisme og «TQ» (Transsexual og Queer) i LGBTQ. De sier selv at de er en sterk lokal bevegelse som skal beskytte fargede mot staten og hvite rasister.

Aktivistene

Om en ikke er farget, er det vanskelig å bli en ekte BLM-deltager. Derimot kan man bli en alliert av BLM. “Om det er på gatene eller internett, hvordan oppfører ekte allierte seg?»

Forfatter og aktivist Feminista Jones:

“Du går nedover gaten når du får øye en stor hund som løper mot et barn. Lar du hunden spise barnet, eller redder du det? Om du ser noe som er i ferd med å skje: gjør du alt du kan for å stoppe det, eller tenker du på å redde deg selv?»

Aktivister sier at det er avgjørende at det å være en «alliert» er en pågående prosess med både utdanning og aksjon. Instruksjoner for hvordan man bli en god alliert finnes det brukermanualer for på internett.

 I følge Holiday Philips:

«En alliert er noen fra en ikke-marginalisert gruppe, som bruker sine privilegier til å fremme saker for en marginalisert gruppe. Det er ikke nok å poste på internett for å fremstå som «god», så hva kan du gjøre? Det viktigste du kan gjøre som hvit, er å bruke lommeboka aktivt. Jeg beklager å måtte si, at uansett hvor snill og hyggelig du er — om du ikke driver aktiv personlig antirasisme, så er du en del av problemet.»

I praksis skal man altså være en nyttig idiot for bevegelsen, og ikke stille kritiske spørsmål — man skal være mer eller mindre en selvvalgt annenrangs hvit borger som vrenger lommeboka.

Les også: Nye sjokkvideoer fra USA – hvite mennesker utsatt for drapsforsøk

Økonomisk støtte

BLM får mye av støtte fra forskjellige organisasjoner på grunn av sin antirasistiske profil. Den gir et dekke av at de driver med noe alle bør støtte.

Milliardæren George Soros, som er kjent for å støtte nedbrytingen av nasjonalstaten, er en stor donor. Han donerer også store summer til Demokratene i USA. «The Institute for New Economic Thinking» (INET) er et av hans mange prosjekter, og som han har pumpet minst $50 millioner inn i siden 2010. Dette er en av venstresidens «tenke-tanker», og Alicia Garza (fra BLM) er en av «ekspertene» som jobber for INET. Soros har bidratt med over $30 millioner til BLM-koblede grupperinger via hans «Open Society Foundation». Likevel er pressen iherdige med å benekte at Soros støtter BLM økonomisk. Samtidig som gavmilde organisasjoner pøser penger inn i BLM, har de selv gått ut med et felles mål om å bekjempe «hvit kapitalisme» og deres angivelige rasistiske forskjellsbehandling.

The Ford Foundation og noen andre bidragsytere donerte i 2016 $100 millioner til «Movement for Black Lives» (M4BL) som BLM er en del av. I etterkant av George Floyd-protestene har også en lang rekke store selskaper donert penger til bevegelsen.

Støtte på sosiale medier

På YouTube, Facebook og Twitter er det velkjent at venstresiden kan poste nesten hva de måtte ønske, mens kontoer fra høyresiden blir sperret, eller innholdet fjernet nesten før de rekker å poste kritiske ytringer.

Våpeneiere som snakker om å forsvare seg selv og familien blir hurtig borte fra nyhetsbildet. I praksis får kritikerne av BLM ikke anledning eller lov til å kritisere dem. Sier du kritisk noe står du i fare for å miste jobben eller bli angrepet — eller begge deler.

I Sverige mistet Alexander Bard, (Mest kjent fra popgruppen Army Of Lovers red. anm.) en kjent samfunnskritiker, jobben fordi han hadde skrevet på Twitter:

«Om fargede ønsker å bety noe, så må de ta seg sammen, studere hardt, jobbe i stedet for å få penger fra velferden, slutte å lyve, komme seg ut av fengsel og bli helter i stedet for selvutnevnte ofre verden ler av — det betyr noe!»

Aksjoner

BLM-demonstrasjonene inneholder anti-rasistiske elementer som skal rettferdiggjøre handlingene. Til å begynne med dreide det seg om anklager om politivold, som ofte var helt løsrevet fra om volden var berettiget eller ikke. Generelt kan vi si at mediene lyver om politiets vold mot afroamerikanere. Andelen fargede i politiet er normalt veldig lik sammensetningen av etnisitet i de forskjellige områdene.

Demonstrasjonene mot politivold har etterhvert dreid i retning slaveri, og hvem som hadde slaver eller ikke. Det er minnesmerker og statuer som får gjennomgå ødeleggelser og tilgrising så langt. Ofte kjenner ikke de som deltar årsaken til at ødeleggelsene skal finne sted. Ofte er det misforståelser om hvorvidt personen(e) som er avbildet hadde en aktiv part i slaveri eller ikke — og noen ganger har han deltatt på slavenes side. Lincoln er et godt eksempel på en av statuene som de mente måtte rives eller fjernes.

Naturligvis har det blitt masse bråk og opptøyer rundt dette hver gang det har vært aksjoner, og president Trump innførte til slutt nylig en ny lov om 10 års fengsel for ødeleggelse av føderale minnesmerker.

Antifa og BLM

Antifa har selv utvidet sin definisjon av fascist/fascisme til å inkludere ikke bare såkalt «hvit overlegenhet», men også konservative og Trump-supportere ifølge en rapport fra den kontroversielle organisasjonen Anti-Defamation League (ADL).

Både BLM og Antifa er grunnlagt med et ønske om å rive ned det USA som finnes i dag. I bunnen av dette ligger en kommunisme som har infiltrert selv utdanningsinstitusjonene og media i USA. Vi ser det spesielt i det Demokratiske partiet, som har blitt så venstrevridde at selv mange på venstresiden mener at det ikke er de selv som har forlatt venstresiden og Demokratene — men omvendt.

Antifa er kjente for å planlegge voldelige sammenstøt. De samler gjerne på forhånd inn kausjonspenger, og sender inn folk med medisinsk kompetanse før demonstrasjonen starter. Akkurat som BLM, ønsker Antifa å ødelegge de fire hovedpilarene amerikansk sivilisasjon er bygget på: kjernefamilien, ytringsfrihet, kristendommen og kapitalismen.

Et område hvor Antifa har begynt å dukke opp i USA, er i de oppdukkende selvstyrte områdene, slik som i Seattle’s Capitol Hill Autonome Zone (CHAZ). Dette ble satt opp av Antifa og andre, og lot seg gjøre fordi det fantes sympatisører blant myndighetene som lot dem gjøre det uten å sette inn politiet. Borgermesteren i byen, Jenny Durkan, kalte aksjonen en fredelig demonstrasjon, og ønsker ikke å sette inn politiet, men heller møte dem med fredelige midler. I ettertid har vi sett hvor lite hensiktsmessig dette var.

VIDEO: Opptøyer i det flerkulturelle USA – afroamerikanere brenner ned sin egen by

Passive ledere og politikere

De fleste vil nok si at det som foregår skyldes svake og lite handlekraftige ledere. Trump selv har sagt at om de ikke greier å holde orden i sin egen by, så må han og andre myndigheter tre inn på høyere nivå. Det finnes mengder av eksempler på feige og godtroende politikere som bidrar til dette, men jeg har bare tatt med noen eksempler.

Den 8. juni, uttalte Tucker Carlson, at BLM kan regnes som et politisk parti, ettersom de har vist at de kan forme politikken. Eksempelvis: borgermesteren i Minneapolis, Jacob Fry, viste seg som totalt ryggradsløs under en demonstrasjon i egen by, hvor han sa ja til at han skulle legge ned politiet — for deretter å bli ydmyket foran åpent kamera, for så å bli bedt om å: «komme seg til helvete vekk herfra». Lederen for byens styre, Lisa Bender, sier i et intervju med CNN: at å ha et ønske om å være trygg er tegn på rasisme [5:07], ettersom det er mange som aldri har følt seg trygge.

Tidligere kongressmedlem og erklært tilhenger av islam, Keith Ellison, er sjefsanklager i Minnesota og har tidligere uttrykt støtte til Antifa. I følge Tucker snakker han om å avvæpne politiet — og dette fra en av favorittene som sjefsanklager i USA — om Demokratene vinner valget.

Alexandria Ocasio-Cortez er kongressmedlem, og hun er også en av tilhengerne av å redusere politiets ressurser i USA — eller fjerne dem fullstendig. De ønsker å bytte dem ut med nye folk som løser konflikter på andre måter (og som ikke ville finne på å stemme på Trump). Politiet er en av få statlige organisasjoner som ikke allerede er kontrollert av Demokratene, og drømmen er en «Woke» milits, kontrollert av venstresiden, som passer på. I følge undersøkelser [12:10] er det ca. 16% av befolkningen som støtter et redusert politi. Kjendisene har høye gjerder og egne vaktselskaper som passer på, så de vil ikke bli berørt av dette — det vil ramme de som har minst hardest

Borgermesteren i Washington DC, Muriel Bowser (Demokratene), sørget for at det ble malt «Black Lives Matter» med store bokstaver i en gatene. Likevel fikk hun ikke mye takknemlighet tilbake. Det ble sagt at dette kun var en avledningsmanøver for å tilfredsstille hvite liberale, samtidig som hun ignorerte kravene fra BLM.

Veien videre

Dårlige idéer er som kreft: de sprer seg når du bare ignorerer dem. Gjør man ikke noe med dette, blir det bare verre. Politikerne og myndighetene må komme seg ut av komfortsonen, og gjøre noe. Hadde dette dreid seg om at «black lives matter», så hadde Demokratene og BLM forsøkt å bedre situasjonen for fargede i USA; alenemødre og barn uten far, kriminalitet og vold i utsatte områder.

Det var hvite konservative kristne og forretningsmenn som tok knekken på slaveriet i USA, og det britiske imperiet gjorde det i resten av verden. Slaveriet var utbredt over alt — ikke bare i USA. Det er meningsløst å kritisere de hvite for slaveriet og rasismen, men så er i virkeligheten heller ikke det dette dreier seg om.

Relatert:

Exit mobile version