Site icon Lykten

Hva fikk FrP til da de var i regjering?

Reinert Skadsem. (Foto: Privat).

Av Reinert Skadsem, Norgesdemokratene

Finanspolitisk talsmann i FrP, Hans Andreas Limi, skryter av FrP sin deltakelse i tidligere regjering da det visstnok var balanse mellom stat, bedrifter og vanlige folk, i leserinnlegget «Regjeringen bryter den norske modellen»

Kuttet de avgifter på drivstoff?
Kuttet de matmoms?
Kuttet de bistand?

Vi vet i alle fall at det statlige byråkratiet hadde vokst med over 1000 nye sentrale byråkrater etter 3 år med FrP styre. Siv Jensen svarte Stortinget i 2018 med «at endringer i merverdiavgift, særavgifter, tollavgifter, sektoravgifter og gebyrer samlet har økt med 6,6 milliarder kroner fra 2014 til 2018» Sukkeravgiften ble økt med 83% under FrP styre.

Å sette makspris på strøm høres bra ut. Men det vil kun føre til strømangel så lenge produsentene kan selge strømmen et annet sted for den nye markedsprisen som FrP sto i bresjen for å innføre. Energiminister Tord Lien fra FrP var i 2013 klar på følgende:

«Lien ser derimot på nye utenlandskabler som et viktig virkemiddel for å få høye nok strømpriser til at det blir lønnsomt å bygge ut fornybar energi her i landet

Kuttet de innvandring? Faktisk gjorde FrP det motsatte. Så fort FrP kom i regjering skrøt de av å tømme asylmottak som da var en av de største skremslene mot å komme til Norge da man tidligere kunne risikere å sitte flere år på vent i asylmottak. Sylvi Listhaug også fra FrP reiste ned sammen med Erna og skrev under Marrakech avtalen for mer innvandring.

Kuttet de kultur? Det var med FrP i regjering at NRK kom inn på statsbudsjettet som dermed medførte høyere skatter for folk flest. Tidligere kunne man kvitte seg med idiotboksen og slippe å betale for propaganda og programmering fra «ARK».

Hva blir konsekvensene av å kutte subsidier til landbruket? Hva skal folk og bygder som er avhengig av subsidier gjøre? Det blir i alle fall ikke mer arbeid å finne i bygda hvis man da ikke skal sette dem på kommunale tiltak? Resultatet vil bli mindre matproduksjon i Norge og dermed mer import som nok vil gjøre maten dyrere på grunn av tollvernet. Bygder vil bli fraflyttet da det ikke finnes næringsgrunnlag lenger. Det gjør sikkert godt på Norges klimaregnskap da man da kan plante skog der som det før ble drevet jordbruk. FrP bekjenner seg også til Klimaevangeliet selv om de ikke er like sterke i troen som de andre EU logrende venner på løvebakken. At man bør ha en skikkelig overhaling av den byråkratiske sumpen som den statlige jordbrukspolitikken faktisk er, bør det ikke være tvil om. Men å redusere evnen til selvberging i disse usikre tider som FrP foreslår, er nesten kriminelt.

Den Norske modellen FrP snakker om høres og litt merkelig ut. Med FrP i regjering gikk skatt på spekulasjon i eiendom ned fra 28% til 22% samtidig som skatt på aksjer og utbytte gikk fra 28% opp til 32%. Selvfølgelig kun for nordmenn, da utlendinger slipper billigere unna. Det ble mindre attraktivt for vanlige folk å investere i arbeidsplasser og mer attraktivt å spekulere i eiendom med FrP i regjering.

Exit mobile version