Site icon Lykten

Intervju med nestleder for Selvstendighetspartiet – «Konservatisme er i dagens samfunn den nye pønken».»

(Foto: Nestleder i Selvstendighetspartiet, Reinert Skadsem).

I august ble du angrepet mens du promoterte partiet ditt på en stand i Oslo. Du har sagt at voldspersonene var tilknyttet Antifa. Hvordan går det med deg, og har du noe mer info om saken?

Det går bra med meg. Fikk bare sminket med meg i Selvstendighetspartiet sine farger. Jeg har dessverre ikke mer informasjon om saken nå. Jeg skal kontakte politiet igjen for å få vite hvilke siktelser de tenker å ta ut på voldsmannen. Saken er ikke ferdig før han blir dømt.

I sommer ble SIAN-leder Lars Thorsen utsatt for et voldelig angrep i Bergen, uten at politiet var i stand til å beskytte ham. Hva vil du si om hvordan politiet løser sitt samfunnsgrunnlag?

Jeg har anmeldt politiet en gang allerede for å ikke følge loven. Holder på med en ny? Politiet har dessverre politiske kommissærer som leder dem. Dette til stor ergrelse for oss som ikke får beskyttelsen vi betaler for gjennom skatteseddelen, og sikkert til stor ergrelse for den enkelte politimann som blir satt i en umulig situasjon der de verken får beskytte sitt voldsmonopol, yrkesstolthet eller publikum.

Politiet feiler stort i sitt samfunnsoppdrag, men det kan fortsatt lett fikses om den politiske ledelse i politiet og justisdepartementet blir skiftet ut med kompetent personell som er lojale til folket og landet.

Les også: VIDEO: Selvstendighetspartiet konfronterer kvinne som river ned «Norske liv teller»-plakat

Selvstendighetspartiet er et av flere «småpartier» som kjemper om stemmene i et segment som løselig kan kalles nasjonalkonservativt. Det virker som at det er vanskelig å lykkes med nye partidannelser i Norge, sammenlignet med f.eks. Sverige (SD) og Danmark (Nye Borgerlige og til en viss grad Stram Kurs). Hva tror du er årsaken til dette?

Vi er ganske nye og ukjente. Fortsetter vi med det gode arbeid og gjør oss mer kjent så vil vi vokse. Problemene i Danmark og Sverige er mye større og synligere slik at folk der føler det mer på kroppen enn vi i Norge, her har vi oljepenger til å skjule mye av problemene.

Ut fra partiprogrammet kan man lese at Selvstendighetspartiet står for fortsatt forholdsvis høye skatter, riktignok med et meget forenklet skattesystem, og en omfattende velferdsstat med et nedbygget byråkrati. Vil du betegne dette som konservative verdier?

Konservativ pr definisjon er sakte forandring. Konservative verdier vil nok mange tolke som verdier som ikke er av økonomisk karakter. Vi er for kjernefamilien. Vi er for at mor kan velge å være hjemme med barn eller gå på jobb. Det er i dag ikke økonomisk mulig eller politisk akseptabelt (med mindre du da er fremmedkulturell innvandrer). Vi er for at norsk kultur skal fremmes, og ikke som i dag, snakkes ned og ses på noe som er dårlig.

Vi tror at folk stort sett skal få velge å gjøre slik de bestemmer selv, og ikke bli pådyttet all slags “marxistisk” tankegods som f eks. Pride-ideologien, kvotering, likelønn for ulikt arbeid, aksept for ukultur, klimaskremsel, kroppsaksept. Konservatisme er i dagens samfunn den nye pønken.

I fjor inviterte dere Rasmus Paludan fra Stram Kurs til Oslo. Paludan er kjent for sine aksjoner i innvandrertette områder, blant annet med brenning av Koranen og andre aktiviteter som provoserer særlig muslimske innvandrere. Støtter Selvstendighetspartiet Paludans prosjekt?

Selvstendighetspartiet er veldig klar på at vi skal ha ytringsfrihet. Selv om vi er konservative vil vi ikke ha tilbake blasfemilover, så selvfølgelig støtter vi Paludan til å kunne bruke sin ytringsfrihet. Vi vil tilbakeføre grunnlovens paragraf 100 som gir det norske folk ekte ytringsfrihet. Den vil og da umuliggjøre paragraf 185. Ingen skal kunne straffes for en forbrytelse uten skade eller offer. Hvis noen føler seg krenket av å brenne en bok så er det synd. Kanskje man da heller burde å vurdere å flytte til et land der man kan være sammen med sine likesinnede?

I forbindelse med besøket oppsto en konflikt mellom Paludan, SHP og den såkalte «slampoeten» og antirasisten Guro Sibeko. Et innlegg du skrev om dette ble etter kort tid slettet av Vårt Oslo, men så publisert i Bodøposten. Har du noen kommentarer rundt konflikten med Sibeko og hennes likesinnede?

Det fremstår som Sibeko syns hennes svarte arv er bra og hennes norske arv er dårlig. Naturligvis havnet hun raskt i munnhuggeri Paludan på standen og meg i ettertid. Jeg kan bare anbefale å søke opp saken for de som er interessert.

Sibeko er en representant for den identitetspolitiske venstresiden, som ser rasisme overalt, bortsett fra når hvite mennesker er ofre. Hvordan skal man bekjempe slike tankemønstre som preger skolen, akademia, politikken og mediene, og nå sist får et tydelig uttrykk i radikaliseringen av DNC i USA, samt BLM-bevegelsen. Har de konservative allerede tapt kulturkampen?

Først må man skille mellom de som ekte konservative og de som bare kaller seg konservative.

Kanskje har vi tapt i den forstand at alt bare må gå til grunne før vi kan begynne å bygge opp igjen, men så lenge vi har krefter igjen så må vi kjempe mot dette inhumane tankegodset som river samfunn og forstand i filler.

Alt vi kan gjøre er å kjempe og håpe, og på veien finner vi flere allierte.

Som parti har vi programfestet demarxifisering av akademia. Vi må snakke høyt om dette, så kan vi også diskutere om vi bruker rette benevnelse. Jeg tror de fleste i Norge som har møtt på dette ikke vil ha det.

Dere har som en av kjernesakene full stans i masseinnvandringen, og tar også til orde for tilbakevandring. Er det i det hele tatt mulig å se for seg at en slik politikk kan få gjennomslag?

Absolutt. Det som mange dessverre ikke vet er at de fleste som får asyl i Norge ikke har krav på det iht. Internasjonale avtaler. De blir gitt opphold fordi norskfiendtlige politikere på Stortinget vil ha innvandring.

Når det kommer til tilbakevandring så er et viktig grep å stoppe forskjellsbehandling av nordmenn og innvandrere. Når innvandrerne ikke får mer gratisgoder i Norge men heller blir tilbudt penger for å reise hjem så er jeg sikker på at mange velger å reise hjem frivillig.

Det blir vinn vinn for alle parter.

Exit mobile version