Site icon Lykten

Krigen i Ukraina avslører Dag Herbjørnsruds etnomasochisme

(Foto: Lykten.no / Privat).

Journalisten og historikeren Dag Herbjørnsruds leserinnlegg i Utrop den 14.03.22 avdekker hva som er galt med Vesten, og det er ikke det Herbjørnsrud tror.

Artikkelen begynner med en edruelig gjennomgang av hvordan Europa, EU og NATO burde sett tegnene i tiden for lenge siden. Han skriver med rette at: “Den russiske stjernejournalisten Anna Politkovskaja (1958–2006) advarte mot regimet til Putin allerede i boken Putins Russland, som kom på norsk i 2005.”

Hun er på ingen måte den eneste som har advart mot å undervurdere Russlands eneveldige kleptokrati. Mange av disse varslerne har forsvunnet i det stille, og andre har blitt verdenskjente eksempler på russisk styresmakters nådeløshet mot kritikere og det de mener er forrædere.

Alexander Litvinenko ble forgiftet med Plutonium av russiske FSB (Tidl. KGB) agenter kun tre uker etter at Anna Politkovskaja ble skutt og drept i Moskva. På sitt dødsleie i 2006, sa Litvinenko: “Du har vist deg å være så barbarisk og hensynsløs som dine mest fiendtlige kritikere har hevdet.”

Herbjørnsrud påpeker også at Putin har invadert et land hver gang det har vært OL i Kina eller Russland: Georgia under OL i Kina (2008), Krim under OL i Russland (2014) og nå fire dager etter at OL-ilden i Kina slukket.

Det er heller ingen tvil om at inntekter fra olje og gass har gitt Russland det økonomiske grunnlaget de selv mente var nødvendig for å sette invasjonen av Ukraina i gang. Takket være Bidens hysteriske grønne skifte, har USA gått fra å være et selvforsynt oljeeksporterende land, til å bli storkunde av Russland og en driver av oljeprisen i verden. Tidligere presset amerikanerne oljeprisen ned med Trump ved roret, nå ønsker OPEC og arabiske land som produserer olje å ta tilbake makten og pengene. Saudi-Arabia vil jo ikke engang snakke med Biden, men har til gjengjeld invitert Kina.

I følge Herbjørnsrud kjøper nå Tyskland og europeiske land olje, gass og kull for 9 milliarder kroner daglig fra Russland, mens bomber og granater regner over Ukraina.

Dette viser helt tydelig den hyklerske dobbeltmoralen som Trump påpekte i et møte med NATO og en stotrende Stoltenberg. I praksis ba han den europeiske delen av NATO om å ta seg sammen: Bygg opp eget forsvar, og slutt med å kjøpe gass og olje av de USA skal forsvare dere imot!

Les også: Patrioter organiserer nødhjelp for ukrainere på flukt

Her bråstopper dessverre logikken til Herbjørnsrud, og han begynner å koke suppe på spiker. Han begir seg ut på jakt etter drager: rasister finnes overalt og i alle lag, og den systemiske rasismen i hjelpeapparatet skal nå spiddes på lansen. Han nekter selv å innse at alle mennesker ikke er like.

Dag Herbjørnsrud. Herbjørnsrud har en fortid som journalist og redaktør for medier med historisk nært samarbeid til Sosialistisk Venstreparti og den kommunistiske dagsavisen Klassekampen. Han har også skrevet for det Qatar-baserte og finansierte medieselskapet Al Jazeera. Qatar fengslet i 2021 to norske journalister fra NRK som skulle sette fokus på landets brudd på menneskerettighetene. Foto: Sebastian Dahl. / Bildebehandleren / (CC BY-SA 4.0)

Vår arv, oppvekst, oppdragelse og livene vi har levd der vi kommer fra; vår samlede etnokulturelle identitet, former oss alle på godt og vondt. Statistikken forteller oss alt vi trenger å vite om hvordan det går når unge menn fra Afrika og Midtøsten kommer i kontakt med det som er for oss normalt påkledde kvinner i europa.

En 18 år gammel ukrainsk kvinne ble nylig gruppevoldtatt på et mottak for ukrainske flyktninger, av en iraker og en nigerianer – begge med ukrainsk pass. Dette til tross for at de ukrainske myndighetene har vedtatt at alle ukrainske menn mellom 18 og 60 har utreisenekt og skal kjempe for landet. Det er tredjeparter sin plikt å avvise disse militær-desertørene.

Les også: Derfor hjelper danskene ukrainske flyktninger

Det er ikke det minste unaturlig at vi i Vesten heller ønsker å strekke ut en hånd til flyktninger fra nærliggende land som ligner på oss; som har en kulturell bakgrunn og et verdisyn som er mer tilsvarende vårt eget, fremfor kulturelt problematiske velferdsmigranter og unge menn fra resten av verden.

Vi europeere skal ikke skjemmes over å føle at vi ønsker å prioriterer å hjelpe hverandre; kvinner og barn som har samme eller nærliggende etnokulturell bakgrunn som oss selv. Dette er helt naturlig å ønske og er et sunt instinkt. Det samme kan ikke sies om Dag Herbjørnsruds etnomasochisme; denne typen selvhat er destruktivt og må stoppes. Tore Rasmussen – menneskerettighetsaktivist og forlagssjef for Legatum Publishing

Selv befinner jeg meg nå i Lviv, hvor noen ukrainske venner og jeg hjelper ukrainske kvinner og barn over til Polen. Det kunne ikke falt meg inn å vise samme solidaritet med mannlige syriske militærnektere og afrikanske opportunister som søkte lykken i Europa under migrasjonskrisen i 2015.

Jeg tror at mange her i Europa blir positivt påvirket av den patriotismen vi nå ser; titusenvis av Ukrainske mannlige gjestearbeidere i Polen reiser inn til Ukraina for å forsvare landet sitt, samtidig som kvinner og barn evakueres ut til sikkerhet. Ekte menn liker ikke feighet, og vi mener at det er først og fremst menn sitt ansvar å forsvare et land. Fra Midtøsten og Afrika “flykter” menn i sin beste alder, og de lar kvinner og barn være igjen i elendigheten.

Les også: Hva kan krigen i Ukraina lære oss skandinaver?

Dette sett i kontrast til den unaturlige kjønnskampen her i Vesten, føles for mange helt surrealistisk. Vi hører heller ingen feminister klage over at kvinner ikke blir kvotert inn i harde og livstruende kamper. I Ukraina har de et kvinnesyn som ligner mer på det vi hadde i Vesten for ikke så veldig lenge siden; før giftige teorier om flytende kjønnsidentiteter kom på banen via kulturmarxister i skole og media. Gjennom titusener av år har vi sett at kvinner og menn jobber best sammen når de kombinerer sine ulikheter, fremfor det groteske og konstruerte synet på kjønn og kjønnskamp vi har endt opp med i dag.

Venstresiden har en egen agenda med å late som om det er rasisme å ha større hjerterom for ukrainere enn ikke-europeere; de ønsker bruke kriser andre steder i verden som et brekkjern for å åpne for mer ikke-europeisk innvandring. Godhjertede nordmenn forsøkes nå å bli følelsesmessig utpresset av kyniske tilhengere av fremmedkulturell masseinnvandring. Vedtaket om midlertidig kollektiv beskyttelse for ukrainske flyktninger har dessverre også åpnet døren for at andre nasjonaliteter enn ukrainere, slik at arabiske og afrikanske menn med fast opphold i Ukraina nå kommer og bosetter seg fritt i Norge. Det er ikke dette som er intensjonen med denne ordningen som skal hjelpe ukrainske kvinner og barn i nød. Dette vil bare skape ytterligere problemer som vi bør motsette oss på alle måter.

Les også: Vi må vekke Europa! Identitet, historie og kunnskap – Intervju med Tore Rasmussen

Vi europeere skal ikke skjemmes over å føle at vi ønsker å prioriterer å hjelpe hverandre; kvinner og barn som har samme eller nærliggende etnokulturell bakgrunn som oss selv. Dette er helt naturlig å ønske og er et sunt instinkt. Det samme kan ikke sies om Dag Herbjørnsruds etnomasochisme; denne typen selvhat er destruktivt og må stoppes.

Exit mobile version