Site icon Lykten

Laser mot islamisering

I Frankrike, Lyon, bestemte lederen for moskéen seg for at de skulle begynne med høylytte bønnerop fra minaretene.

På grunn av karantereglene, la den patriotiske ungdomsorganisasjonen Generasjon Identitet (GI) hodene i bløt for å komme opp med en aksjon som ikke kom i konflikt med reglene. Idéen de til slutt gjennomførte, var å bruke laser for å tegne tre bilder på tårnet til moskéen.

Det første viste: «Stopp! Vi ønsker ikke bønnerop i Europa».

Det andre: «Ingen islamister i våre byer».

Det siste bildet er en humoristisk referanse til en kjent fransk komedie: «Cairo, Nest of Spies», hvor hovedpersonen er spesialagent ala James Bond, men han får ikke sove på grunn av bønneropene.

Ordføreren, myndighetene og media i Lyon, har omtalt dette som en voldelig aksjon og en intimidering. Det er til og med beskrevet som terrorisme. Samtidig har myndighetene i Lyon vært svært lite villige til å kritisere islamsk terrorisme. Marine Le Pen og innenriksministeren i Frankrike blåste dette opp videre; om enn på hver sin måte — og retning.

Bønnerop fra moskéer er veldig upopulært blant ikke-muslimske franskmenn, og dette har blåst nytt liv i debatten — og er nå forbudt.

Generasjon Identitet laget i tillegg en aksjon mot ordføreren, hvor han ble avbildet sammen med lederen for moskéen: en kjent tilhenger av Det Muslimske Brorskap, og hvor de kalte ordføreren for en forræder og forkjemper for islamisering.

Om du ønsker å bidra med å bringe Generasjon Identitet til Norge ta gjerne kontakt med bevegelsens representanter i Danmark via en direktemelding på deres Twitter-konto.

Exit mobile version