Site icon Lykten

Møt Europas mest vellykkede patriotiske ungdomsbevegelse

Generasjon Identitet (GI) i Danmark hadde nylig en aksjon i Århus mot høylytte forstyrrende muslimske bønnerop der de slapp ned et stort banner fra en bygning. De etterfølgende reaksjonene lot ikke vente på seg. Denne videoen er fra en dialog mellom Martin Sellner, en av organisasjonens mest profilerte talsmenn — og Tobias i Generasjon Identitet (Generation Identitær) i Danmark.

Mainstream media i Danmark ønsket ikke å dekke denne «Greenpeace-lignende» aksjoner, til tross for at de danske media ikke er like venstrevridde som i Sverige og Norge. Likevel skapte aksjonen nok furore til at media måtte komme på banen. Martin Sellner sier at dette er en type aktivisme som fungerer svært godt: Fysiske aksjoner er mye vanskeligere å overse enn saker som kun skjer på internett.

Som en motdemonstrasjon samlet over 30 muslimer seg for å ha bønn på en parkeringsplass, men forbrøt seg dermed mot forsamlingsforbudet på maks 10 personer — og politiet var nødt til å gripe inn mot dette, noe som igjen skapte en ny medie-reaksjon på motreaksjonen.

En uttalelse vedrørende dette, fra en av representantene i de konservative i Danmark, var at migrantene ikke er et problem; men at Generasjon Identitet er. Selv sier denne representanten for organisasjonen i Danmark, at de konservative lener seg stadig mer i retning av sentrum, og at han som uttalte seg om dette er en migrant, akkurat som stadig flere av representantene selv blant de konservative.

Martin Sellner stiller spørsmålet om hvorvidt de konservative partiene i Danmark overhodet fokuserer på den demografiske utskiftningen av folk i landet, eller om de kun snakker om integrasjon og tilsvarende stuerene problemer.

Les også: Er du villig til å skape forandring?

Sellner: Finnes det noen virkelige høyreorienterte parti i Danmark? Tobias svarer at «Det Danske Folkeparti» og «De Nye Borgerlige» er blant de parti i Danmark som er lengst til høyre.

Sellner: Sammen med Østerrike og Italia, så har Danmark de mest interessante høyreorienterte partiene i Europa. I Østerrike var det Sebastian Kurtz, som med stor suksess tok et offisielt standpunkt i mot masseinnvandring, og de fikk stor oppslutning av den grunn.

Etter aksjonen mot bønnerop har Generasjon Identitet i Danmark mottatt mye oppmerksomhet fra høyresiden, og en stor økning i donasjoner. Mange vil si at dette er oppfordring til polarisering, men det er, i følge Sellner, heller en måte å løfte frem synspunkter i befolkningen som jo allerede ligger der. Det er også en måte å vise dansker hva muslimer virkelig mener og ønsker.

Generasjon Identitet Danmark har nylig gitt ut en liste med 30 punkter for tilbakevandring. De mener selv at de er de eneste som virkelig har en skikkelig agenda mot masseinnvandring og den pågående befolkningsutskiftningen.

Les også: Generasjon Identitet i Danmark kapret Amnesty Internationals markering

Om du ønsker å bidra med å bringe Generasjon Identitet til Norge ta gjerne kontakt med bevegelsens representanter i Danmark via en direktemelding på deres Twitter-konto.

Du kan også følge Generation Identitær på Telegram, Tik Tok og Youtube.

Exit mobile version