Site icon Lykten

Nesten en halv million utlendinger ettersøkt av politiet i Tyskland

Hvor trygt er et land? Hvor godt ivaretar et lands myndigheter innbyggernes daglige sikkerhet?

I Tyskland er dette spørsmålet nå ganske uklart.

Her er en kort oversettelse fra en tysk avis om situasjonen i landet: (Saken er hentet fra Snaphanen).

Regjerings- og forbundsministeriet er under økende press – årsak: fullstendig fiasko. I Tyskland har politiet over 643.000 mennesker som ønskes innbrakt, hvorav minst 450.000 er utenlandske statsborgere og migranter. Forbundsregjeringen har etter anmodning av det politiske partiet AfDs parlamentariske gruppe ikke nektet for disse tallene.

Den administrerende direktøren for AfDs parlamentariske gruppe, Jürgen Braun, forklarer: «Dette er et uttrykk for en total overbelastning av sikkerhetsmyndighetene. Vårt land lider under konsekvensene av en planlagt og uansvarlig åpning av grensene».

Saken fortsetter under bildet.

Bundestagskandidat for AfD, Jürgen Braun.

Tusener av salafister og farlige personer

De 450.000 utlendingene venter enten på arrestasjon, deportasjon eller på etterforskning av grunnlag for opphold i landet. Dette er forsiktige antakelser av sikkerhetseksperter. Braun fortsetter: «Hundretusenvis av utlendinger har forsvunnet. Ingen vet hvor de er. Hvis bare noen få av dem slår seg sammen i grupper, som på nyttårsaften i Køln (Der begikk over 1.000 ikke-vestlige migranter overgrep mot hundrevis av tyske jenter og kvinner, red. anm.), så er det umulig å kontrollere dem med en ordinær politistyrke».

Ved den såkalte «deadlinen», den 1. september, 2017, ble 280.000 utlendinger forsøkt pågrepet. Det var en økning på ca. 140 prosent fra året før. I september 2018 har tallet økt med nesten 300 prosent.

Forbundsregjeringen har ikke svart direkte på spørsmålene fra AfD. Den innrømmet imidlertid indirekte at tilbakesendelsen av avviste asylsøkere ikke fungerer. Behandlingen av mange saker vanskelig, at avvisning og hjemsendelse til opprinnelseslandene er umulig å oppnå. Jürgen Braun: «Myndighetene har rett og slett ikke noen midler for å stoppe asylsvindelen. Kontrollen av de tyske grensene som AfD har krevd i over tre år er den mest effektive og beste måten å avslutte dette kaoset på».

I Norge skal tallene ha ligget på 14.000 i 2014 og på 6.000 i 2018. Dette er betydelig lavere tall enn enn fra 2008, da Statistisk sentralbyrå opplyste at tallene lå på mellom 10.000 – 32.000 personer, men at det mest sannsynlige tallet var ca. 18.000 personer. En overvekt av disse skulle være asylsøkere med avslått søknad som oppholdt seg i landet etter utreisefristen.

Det er uklart hvordan 18.000 personer kan oppholde seg i Norge ulovlig, uten dokumenter, uten registrert boligadresse, uten arbeide, uten inntekt, uten bankkonto eller uten kontakt med helsevesenet.

Eller for den saks skyld hvordan nesten en halv million mennesker kan gjøre det i Tyskland.

Exit mobile version