Site icon Lykten

Norge trenger et parti på Stortinget som stemmer nei til kvoteflyktninger

HAR ÅPNET SLUSENE TIL NORGE: (F.v.) Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V). 2017. Foto: Stortinget. (CC BY-NC-ND 2.0)

I 2013 hadde Norge en rødgrønn regjering som besto av Ap, Sp og Sv. Ved stortingsvalget 2013 mistet denne regjeringen sitt flertall i Stortinget. Høyre og FrP gikk da sammen om å danne en borgerlig regjering som trengte støtte fra Venstre og KrF for å få vedtatt et statsbudsjett for 2014. I 2013 mottok Norge 1.120 kvoteflyktninger. Men ettersom den nye regjeringen trengte støtte fra Venstre og KrF så de to partiene sitt snitt til å kreve økt mottak av kvoteflyktninger.

FrP har i alle år lovet velgerne å stramme inn norsk innvandringspolitikk. Men i stedet for å forsøke å holde dette løftet valgte FrP med partileder Siv Jensen i spissen å gå med på å øke antall kvoteflyktninger fra 1.120 i 2013 til 1.620 i 2014. En økning på hele 45 prosent. I budsjettet for 2021 skal FrP nå stemme for hele 3.500 kvoteflyktninger. FrP har ved dette stemt for mer enn en tredobling av dette tallet!

FRP I RØDT: 22.100 kvoteflyktniner på åtte år har Siv Jensens parti godkjent på sine statsbudsjett. Tallene i rødt er de FrP stemte FOR. Tallene i gult er de tallene FrP stemte I MOT da de ikke var i regjering. (Grafikk / Lykten).

Det å fremsette et krav om at et parti i regjering skal begå forræderi mot egne kjernevelgere er fullstendig uhørt. Siv Jensen valgte imidlertid å svikte kjerne velgerne i bytte mot posten som finansminister. Dersom jeg hadde vært i hennes sko ville jeg rett og slett gjort det klart at svik mot kjernevelgerne var fullstendig uaktuelt. Skal det forhandles om kvoteflyktninger må det forhandles om å få dette tallet ned, ikke opp!

Hva ville skjedd?

Hvis Demokratene hadde vært i FrPs posisjon i 2013 ville vi gjort det klart at det ikke var aktuelt å forhandle om å gjøre det mot satte av det vi hadde gått til valg på. Hva som så ville skjedd vet vi ikke.

En mulighet er at Venstre og KrF ville bitt i det sure eplet og gått med på å droppe økningen i antall kvoteflyktninger. En annen mulighet er at forhandlingene ville brutt sammen. I så fall ville Demokratene tilbudt Stoltenbergs regjering støtte i bytte mot gjennomslag for sakene vi hadde gått til valg på. Vi ville fremsatt krav om reduksjon i mottaket av kvoteflyktninger og reduksjon i bompengene. Resultatet kunne ha blitt at Stoltenberg ble sittende, og at antall kvoteflyktninger ble redusert fra 1.120 til under 1.000 pr år.

Om Ap, SV og Sp ville godtatt en slik reduksjon vet jeg ikke. Det jeg vet var at de tre partiene nøyde seg med 1.120 kvoteflyktninger da de satt ved makten. Og jeg vet at vi aldri ville stemt for å øke dette tallet.

Vidar Kleppe (D). Foto: Jacob Buchard / Agder fylkeskommune (CC BY-NC-SA 2.0)

Demokratene driver ikke med politikk for å at våre politikere skal få statsrådsposter med tilhørende privilegier. Vi sysler med politikk for å bidra til et bedre Norge. Hvis vi ikke lykkes i å samle flertall for forbedringer foretrekker vi å sitte på sidelinjen.

De som mener at Norge trenger et parti på Stortinget som stemmer for reduksjon i mottaket av kvoteflyktninger, reduksjon i bompenger, offentlig finansiert tannhelse og stans i bygging av nye vindmølleparker bør stemme på Demokratene ved valget høsten 2021 i stedet for å stemme på partier som sier en ting og gjør det stikk motsatte!

Exit mobile version