Site icon Lykten

Partiet Rødt sine voldsfantasier og myndighetenes beskyttelse av opposisjonelle i Norge

ANMELDT: Bystyrerepresentant og tidligere leder for Rødt Oslo, Siavash Mobasheri (Foto: Ole Mjelstad / Wikipedia / CC BY-SA 4.0)

Av Reinert Skadsem, Styremedlem Norgesdemokratene Oslo

14. juni fikk vi endelig avslag fra Riksadvokaten på vår klage om henleggelse av anmeldelse av partiet Rødts Siavash Mobasheri, for klare oppfordringer til vold mot Norgesdemokratene.

Ytringene det gjelder er:

« … det er riktig, men la oss ikke glemme nazistene i Demokratene og nazistene i Alliansen.»

«Den nordiske motstandsrørelsen, Demokratene og Alliansen har ikke livets rett.»

«Deres prat om ytringsfrihet er bare et skalkeskjul for å dra samfunnsdebatten mot høyre og lage en grobunn for en fascistisk politikk.

Derfor skal de ikke ha rett til å ytre seg fritt i det åpne rom. Nazister skal alltid bli møtt med tydelig motstand. De skal overdøves og jages fra byen vår.»

Les også: Demokratene anmelder Rødt-politiker for trusler

Dette forholdet ble rapportert av noen alternative medier, mens rikspressen ikke fant det interessant at et fremtredende medlem av et parti som sitter på Stortinget oppfordrer til vold mot politikere fra andre partier. Ikke hjalp det på interessen heller at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) var en del av publikummet som klappet til oppfordringene om politisk vold.

SOFIA RANA FRA RØDT: Rødt-politikeren har på seg klær med logoen til terrorgruppen Antifa. Ved siden står Siavash Mobasheri  (Skjermbilde / Facebook)

Vi klaget på politiets henleggelse med følgende ikke-begrunnelse «saken er henlagt fordi det ikke er rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold, jf. straffeprosessloven § 224.», fordi vi i anmeldelsen hadde oppgitt gjerningsperson med navn, når og hvor lovbruddet ble gjort, med video og hva lovbruddet var med paragrafhenvisning i straffeloven. Politiet behøvde ikke å undersøke noe som helst, da de kun kunne kikket på videoen og dermed vurdert om det var straffbart eller ikke, og deretter kommet med en vurdering om hvorfor det eventuelt ikke var straffbart.

Nå har politiet, statsadvokaten og riksadvokaten i praksis gitt signal til offentligheten at det å oppfordre til vold mot politikere er lov, selv om det er ulovlig iht. norsk lov. Hadde noen i Norgesdemokratene gjort det samme som Siavash Mobasheri mot f.eks. AUF og holdt tale med der man ytret at AUF ikke hadde hatt livets rett og burde jages ut av byen, hadde den personen utvilsomt fått fengselsstraff. Dette er helt klart forskjellbehandling av en åpenbart politisert påtalemyndighet og gir assosiasjoner til politisk forfølgelse av Norgesdemokratene som må sies å være det nærmeste man kommer et dissident parti i dagens politiske landskap. Dessverre er det ikke noe mer man kan gjøre enn å ta det til etterretning, ettersom riksadvokaten har det siste ordet. Skulle det derimot inntreffe at noen tar Mobasheri på ordet, og utøver vold mot Norgesdemokratene, kan man da anmelde riksadvokaten og statsadvokaten for medvirkning?

I disse dager er Norgesdemokratene igjen nevnt i diverse medier inkludert riksmedier, da vi blir beskyldt av Mobasheris nære partifeller for å oppfordrer til vold mot dem. Selv om våre folk faktisk gjør det motsatte, så hindrer det ikke disse ekstreme politiske aktivistene å fantasere og projisere sin egen voldsfantasi på sine meningsmotstandere.

Norgesdemokratenes Tore Rasmussen svarte på en tweet skrevet av Rødts Sofia Rana med følgende tekst som det ble reagert på: «Det ville vært forferdelig om noen var så ekstreme at de tok inspirasjon fra Rødt-politiker Sofia Rana sin støtte til batong- og knivangrep mot sovende barn på sommerleir, og angrep Rød Ungdom

Dette tolket visstnok ledelsen i Rød ungdom (Rødt sitt ungdomsparti) som en terrortrussel og ringte politiet. Det var visstnok en såkalt «hundefløyte» melding som da kunne inspirere såkalte ekstremistiske og nynazistiske miljøer til å kopiere Breivik, reise til Utøya og drepe rødt deltakere på deres ungdomsleir. (Her er det bare å minne om at sist nynazister fant ut å demonstrere i Oslo på fredelig vis, klarte de å mønstre 35 stk. der maks 5 var norske og resten fra utlandet.)

Hvor kommer denne fobiske frykten og voldsfantasiene fra, er spørsmålet man kan stille seg. Dette er ikke noe som er begrenset til RU da dette også gikk helt til topps i AUF. Da Breivik angrep Utøya i 2011, flyktet som kjent AUF leder Eskil Pedersen med den eneste båten fra Utøya og ungdommene, da han trodde det var statskupp og at han da var et viktig mål for kuppmakerne. Sofia Rana opptrer selv hyppig i mange anledninger med klær med åpen reklame for Antifa, en terrororganisasjon som utøver vold mot alle de anser som meningsmotstandere. Hun var nylig med å organisere en «demonstrasjon» mot en åpen boklansering der hverken politi eller bibliotek anså denne «demonstrasjonen» som fredelig, og biblioteket avlyste dermed arrangementet av frykt for sikkerheten.

Her kommer man inn på «hundefløyte» konseptet ekstremvenstre er sykelig opptatt av, da de selv bruker denne formen for kommunikasjon. Man uttrykker seg på en måte som gjør at ens egen politiske krets tolker det som blir formidlet annerledes enn vanlige folk. Her sa man «demonstrasjon» men man egentlig mente skremmende eller voldelig maktutøvelse i strid med politilovens paragraf 11, som regulerer demonstrasjon.

Sofia Rana tar heller ikke avstand fra hennes «likes» og «retweets» av venstreekstrem pøbel som går til angrep på en teltleir for ungdom med kniv og batonger. Hun mener dette var voksne høyreradikale og dermed helt greit. Det blir ikke bedre av at hennes nylige partikollega, Torgeir Salih Holgersen, som er lærer uttaler på Twitter: «at det ikke bare riktig, men ekstremt viktig, å rundjule nazister når de dukker opp et sted i politisk hensikt.» og «ALLTID selvforsvar når antirasister og innvandrere banker opp nazister.» I Rødt sin omgangskrets er ikke Norgesdemokratene alene om å bli omtalt som nazister.

LÆRER: Læreren og tidligere Rødt-medlem Torgeir Salih Holgersen har gått ut på sine sosiale medier og oppfordret til politisk vold. (Skjermbilde / Twitter).

Det sies om venstreekstreme, som Rødt definitivt må sies å tilhøre, at det de beskylder andre for er det de gjør selv eller ville ha gjort om de fikk anledning. Når de da bruker «hundefløyte», så oppfordrer de til vold mot meningsmotstandere og faktisk hyller vold. Er det ikke vanskelig å tenke seg at de da tror at deres motstandere også tenker slik. Alle er jo tross alt like?

I en nylig artikkel i Klassekampen (Rødt er aksjonær i denne venstreradikale avisen som mottar ca. 40 millioner kroner i pressestøtte i året) om denne Twitter-feiden, kommer det også fram at RU mener at Sofia Rana som altså reklamerer for terrororganisasjonen Antifa, er et naturlig valg å invitere til å holde foredrag for barn og ungdom i RU. Der det blant annet diskuteres om patriarkatet og klassestaten. At noe slikt kan foregår i Norge i 2023 med statsstøtte og uten kritikk fra massemedia sier sitt.

Det opplyses også at RU tilbyr sine ungdommer «sikkerhetskurs» hvor de lærer å skjule ansiktet og andre kjennemerker når de skal «demonstrere» Dette er i strid med norsk lov som sier: «Det er forbudt for deltakere i et arrangement som nevnt i første ledd å opptre maskert, unntatt for deltakere i skuespill, maskerade eller lignende.» Da Rødt for inntil nylig hadde en partileder som er bøtelagt for å stjele luksusbriller på Gardermoen, så er det kanskje for mye å forvente at de faktisk klarer å forholde seg til norsk lov?

Norge først!

Exit mobile version