Site icon Lykten

Rasismen mot hvite mennesker aksepteres på sosiale medier

Dette er andre del av fire hvor vi ser på rasismen mot europeere og vestlig kultur. Den aksepterte og entusiastiske rasismen som  ikke bare promoteres, men finansieres av det offentlige og på sosiale nettgiganter som Twitter, Facebook og Youtube. På sosiale medier får en stadig mer sydende og åpenbar rasisme stå åpent. Mange av de som publiserer rasismen har såkalte blå verifiseringsmerker og mange av disse igjen jobber i store medieselskap som New York Times, Washington Post eller Buzzfeed. 

Her kan du lese del 1 av 4 – Norske medier – Hatet mot nordmenn fortsetter

Del 2 – Den åpenlyse rasismen i sosiale og internasjonal media

Hatet og rasismen mot hvite og europeiske mennesker fortsetter på sosiale medier. Og det aksepteres av samfunnet, media og akademia. Hvorfor er kampen mot rasisme mot mørkhudede og utvalgte religioner så høyt prioritert, men ses totalt bort fra når det gjelder europeere og kristendommen? Du vil merke det hvis du diskuterer rasisme og intoleranse i det offentlige. Der man har nærmest nulltoleranse for forskjellsbehandling og diskriminering når det gjelder ikke-europeere og fremmede religioner, så er det svært høy takhøyde hvis man snakker om det samme for europeere og kristne. Faktisk vil man kunne oppleve at folk argumenterer for at en slik diskriminering skal eksistere og være aktiv i det daglige livet. For man betaler nemlig arvesynd for historiske hendelser og overgrep. Og den kan være et halvt årtusen år gammel. Oppdagere, eventyrere og bosettere som seilte til fremmede nasjoner og som påvirket urbefolkingen på både gode og dårlige måter. De fikk medisin, men ble syke av nye bakterier. De mistet land, men fikk utdannelse, arbeide og lovverk. Demokrati. Menneskerettigheter. Men i moderne historiefortelling, på utdanningsinstitusjoner og i underholdningsinsdustrien som Hollywood, er europeeres søken etter nye land og rikdom sett på med negative øyne. Alltid. Og noe som skal betales for med rasisme, overgrep og diskriminering mot europeere i all evighet. Ok, nok om bakgrunnen til det tilsynelatende meningsløse hatet mot hvite og europeere i dagens samfunn.

Her har vi samlet et nytt utvalg av hatet som gjennomsyrer internett. Og ikke bare aksepteres, men promoteres.

Og her avslutter vi for denne delen. Hva skjedde med kontoen som avslørte rasismen og hatet mot europeere og hvite i stort omfang på sosiale medier? Joda, Twitter tok affære. Mot ham.

Exit mobile version