Site icon Lykten

Riksrevisjonen: Norsk bistand mangler styring og kontroll

(Pixabay)

Den nå pensjonerte ekspedisjons­sjef i Riks­revisjonen, Therese Johansen, har tidligere vært med på å sjekke effektene av bistand og overvåket Stortingets arbeid i 25 år. Nå ber hun politikerne skryte mindre av pengene de har bevilget og bry seg mer om resultater. (Aftenposten.no)

Der hun blant annet sier følgende kloke ord basert på fakta: «Bistanden styres av et tallfestet mål om å bruke 1% av brutto nasjonalinntekt».

Les også: Nye milliarder fra statskassa til rike bistandsorganisasjoner

Det vil si at det viktigste med bistanden er at vi faktisk gir et visst beløp, mens det er av mindre interesse om bistanden fører til noe. Johansen sier det dokumenteres at «Målene ikke nås eller at myndighetene ikke har god nok kunnskap om resultatene. Dette gjelder særlig der pengene går inn i inter­nasjonale organisasjoner, som FN og Verdens­banken».

Sagt på en annen måte: Dagens stortinget og regjeringen bruker på vegne av norske skattebetalere over 100 millioner kroner per dag – hele året på bistand som i altfor stor grad går til å holde liv i regimer og despoter som hater Norge og vårt demokrati. Demokratene har alltid sagt stopp til denne uvettige pengebruken. Nok er nok!

Les også: Erna sin giverglede med norske skattemilliarder til andre land må stoppes

Les også: Slik sikret Sylvi Norgesrekord i kvoteflyktninger, u-hjelp og kanskje også bompenger

Exit mobile version