Site icon Lykten

Skoleelever frykter hverdagen på innvandrertett skole

NRK skrev i går om hvordan «Salg av narkotika, slåsskamper, kriminelle gjenger og trusler er en del av hverdagen» for elevene på Lofsrud skole på Mortensrud. 

Opplysningene skal ha kommet frem under et møte i starten av november i regi av Utdanningsetaten. Rektor på skolen, bydelsdirektøren, politiet og foresatte var tilstede på møtet.

Fra NRK:

Foresatte fra andre skoler har tatt kontakt fordi elever på Lofsrud truer andre elever på fritiden.

Rektor Per Øyvind Hammerstad fortalte om et område med nettverk av kriminelle unge og voksne med vold, trusler og betaling for sikkerhet.

Til NRK sier han at problemer knyttet til fattigdom og at folk føler seg utenfor samfunnet kan føre til kriminalitet.

Det NRK imidlertid ikke forteller at Lofsrud skole har en fordeling på rundt 70-30 prosent, med innvandrere tilhørende det første tallet, og norske elever tilhørende det siste tallet.

Politiet forteller at mange av de unge starter allerede som 16-17-åringer med alvorlige kriminelle handlinger som trusler, ran, utpressing, salg av narkotika og gjengrelatert kriminalitet.

Som vanlig vil ikke verken NRK, skolen, politiet eller Oslo kommune på noen måte sette halen på grisen, som er at dette er et nærmest eksklusivt innvandrerrelatert problem.

Spørsmålet er hvorfor.

Mortensrud er ikke et fattig område. De som ankommer området vil se et nytt og revitalisert kjøpesenter, boligbebyggelse med moderne blokker, rekkehus, idrettsparker, grøntområder, t-bane og bussforbindelse med byen og millioninvesteringer i infrastruktur i området. Skolene er innen gangavstand, fullt utstyrt med det meste en moderne norsk skole kan tilby. Oslo kommune bruker også millioner i utdannelse til lærere, pedagoger, utstyr og fritidstilbud i området. 

Allikevel snakkes det om «fattigdom» og «utenforskap», samt fremveksten av «parallellsamfunn, der gjenger og kriminelle nettverk har tatt over nærmiljøene der ungdom ferdes».

Mange norske familier har valgt å ta ut barna sine av de lokale skolene og sende dem til mer norske skoler eller privatskoler, med den utgiften det medfører. Utviklingen har pågått siden 1970-tallet, da Arbeiderpartiet med Gro Harlem Brundtland, valgte å åpne grensene til Norge på vidt gap. Og nå har vi altså en hovedstad der ting rett og slett ikke fungerer som de skal.

Og dessverre ser ikke utviklingen ut til å gå den rette vei.

Exit mobile version