Site icon Lykten

Skremmende utvikling – tusenvis av nettsider slettet av Facebook og Twitter

Flere svært store kontoer på sosiale medier med millioner av følgere og heltidsansatte har blitt slettet de siste ukene av Twitter, Facebook, Youtube og Google.

Navn som The Free Thought Project, Press For Truth, Anti-Media, Cop Block, Filming Cops, Counter Current News, Right Wing News, Noisy Room, Gun Laws Don’t Work, Reverb Press, Nation in Distress, Clash Daily, Voluntaryist Veterans, er kanskje ikke kjente for norske lesere, men i USA har disse nettsidene titalls millioner av følgere tilsammen og er svært populære.

Flere av dem drives som mindre selskaper med flere ansatte og millioner av kroner i omsetning. De har en betydelig påvirkning av nyhetsformidling og politisk aktivisme. En av de som opplevde å bli sensurert er Brian Kolfage, en militærveteran som mistet to bein og den ene armen under konflikten i Midtøsten. Hans nettside har vært drevet i over 10 år og hadde 3 millioner følgere.

SENSURERT: Brian Kolfage har vært politisk aktiv på nettet i over 10 år siden han ble alvorlig skadet i krigen. Rett før mellomvalget slettet Mark Zuckerberg Facebook-kontoen hans med over 3 millioner følgere. Frykten for at Kolfage skal kunne sørge for at Trump og republikanerne skal kunne vinne igjen ble for stor for den venstreorienterte plattformen. (Foto: Privat).

Og det er nettopp her de store sosiale medienes venstreorienterte plattform kommer inn i bildet. Man ønsker nemlig ikke at noen andre enn demokratenes egne nettsider og kontoer skal kunne ha en avgjørende rolle i det kommende mellomvalget og presidentvalget i 2020.

Som grunnlag for slettingen – hvis noen av dem fikk det – så var det fordi de bedrev «politisk søppelposting». Et skalkeskjul og vagt begrep for å begrunne slettingen.

At slettingen og sensureringen kommer bare måneder og uker før mellomvalget er ikke tilfeldig. Heller ikke er det tilfeldig at det skjer koordinert over alle plattformene. Flere av nettsidene og kontoene som nå er nede har operert i mange år, men så lenge venstresiden hadde kontrollen politisk og presidenten i Det hvite hus, så lot man dem få holde på. 

Det er en svært skremmende utvikling som ligner mer på det som skjer i diktaturstater som Kina og Nord-Korea. Og for å gjøre det ennå verre, så har blant annet Google laget egne versjoner for nettopp disse landene, der myndighetene kan styre søkeresultat, hvem som får ytre seg eller starte nettsider.

Ja, du leste riktig.

Exit mobile version