Site icon Lykten

Søker skoleasyl i Sverige som 18-åring – er dømt for seksualforbrytelse mot barn i Norge som 26-åring

Den høyere alderen og seksualforbrytelsen ble avslørt i forbindelse med at mannen sammen med tre bekjente begikk nye forbrytelser i Sverige.

Under kriminaletterforskningen ble det avslørt at ytterligere en i gjengen var en person som politiet har jaget i tre år for en brutal voldtekt på en kvinnelig thai-massøse i Malmø.

Les også: Afghansk asylsøker (40) etterlyst for drap på sin kone (16) i Sverige

Les også: Asylaktivisten Mona Bentzen bak angivere til afghanske myndigheter

Abdul Khan fra Afghanistan kom ifølge Migrationsverkets papirer som asylsøker til Sverige i november, 2015. Han opplyste da at han var født den 6. oktober, 1999.

Han fikk avslag på sin asylsøknad, men søker nå på nytt oppholdstillatelse med bakgrunn i den kontroversielle skoleloven, som har som mål å gi rundt 9.000 afghanske unge menn uten asylgrunn muligheten til å bli i Sverige, siden de går på skole.

Les også: Afghansk flyktning voldtok og drapstruet barn – fikk 30 dagers fengsel

Les også: Afghansk flyktningbarn siktet for brutal voldtekt og drap på ung kvinne i Tyskland

I svært mange av tilfellene har de tidligere avslagene blitt begrunnet i asylsøkeren har løyet om sin alder og blitt funnet betydelig eldre enn et umyndig «enslige flyktningbarn», som gir betydelig større mulighet til å få asyl, sammenlignet med voksne som søker.

Som regel begrunnes en slik oppføring av alder på en medisinsk aldersbestemmelse.

Les også: Sverige: Syrisk flyktning (19) voldtok 13 år gammel jente vaginalt og analt – fikk to måneder fengsel

Les også: Migranter gruppevoldtok mindreårig jente til underlivet sprakk – når får de redusert dom

Det er uklart om en slik ble gjort på Abdul. Derimot finnes det et dokument fra Norge, der Abdul oppholdt seg før han dro videre til Sverige, der han selv har oppgitt at han er født den 2. februar, 1992, altså syv år tidligere enn hva han har oppgitt for Migrationsverket i Sverige. 

Han opplyste for de norske myndighetene også et annet navn, Abdul Hussain Hussaini.

Det aktuelle dokumentet er ifølge opplysninger fra Interpol en dom datert den 8. oktober, 2013, der Abdul ble dømt til 10 måneders fengsel for en voldtekt mot en mindreårig. 

Les også: Fem afghanere dømt for sadistisk voldtekt av ung gutt – slipper utvisning av humanitære hensyn

Les også: Flyktningbarnet som drepte ansatt på asylmottak i Sverige er voksen

Den 31. august i år ble Abdul også dømt for en forbrytelse i Sverige. Dette etter at han sammen med tre andre afghanske unge menn skal ha tatt seg inn på statlig eiendom i Gøteborgs havneområde. For dette ble han idømt 2 måneders fengsel.

Ifølge kriminalomsorgens notater som den svenske nettsiden Samnytt har fått innsyn i, så er 26-åringen Abdul for tiden bosatt på en adresse i Malmø og skrevet inn som elev på Sorgenfri videregående skole i den samme byen. Ifølge det samme dokumentet har Abdul nå levert inn en søknad om oppholdstillatelse ifølge skoleloven.

Les også: Afghansk asylsøker frikjent for grov voldtekt av mindreårig jente i Stavanger

Les også: Halvparten av flyktningbarna er voksne – mange har grått hår og skjegg

Abdul har en utvisningsdom på seg fra den 6. april i år, men det finnes ingen offisielle dokumenter på om svenske myndigheter har iverksatt noen forsøk på å gjennomføre utvisningen. Abdul snakker ikke svensk og behøver derfor alltid tolk når han har kontakt med svenske myndigheter.

Tingretten i Gøteborg skriver i en kommentar til barnevoldtektsdommen i Norge at det er tydelig at Abdul er eldre enn 18 år gammel. Allikevel valgte retten å bruke hans feilaktige personnummer med 1999 som fødselsår i dommen.

Les en mer innførende versjon (inkludert rettsdokumentene) av saken på Samnytt.se

Les også: Fostermor fikk sjokk da 12 år gammel afghansk flyktning var 21 år gammel jihadist

Les også: Slår alarm: Voksne «flyktningbarn» plasseres sammen med skolejenter

Relatert:

 

Exit mobile version