Site icon Lykten

Tidlig julegave fra Frieord til våre lesere: Kommentarfeltet er tilbake!

Vi ønsker i det store og hele at alle våre lesere skal kunne debattere på vår nettside. Vi har brukt alt fra Disqus til Facebook til nå.

Men vi vet at mange ikke ønsker å bruke sine ekte navn, og det er vanskelig på Facebook. Disqus tok fryktelig mye ressurser og krevde jevnlig moderering. Men nå håper og tror vi at vi har funnet et program som vil tilfredsstille våre lesere og avlaste redaksjonen.

Discourse heter vårt nye debattsystem, og vil være tilgjengelig under alle våre artikler. Det vil også være tilgjengelig som et eget debattforum man kan klikke seg rett inn på fra menyen på forsiden. Inne på debattforumet vil det være klassiske temaer som politikk innenriks, politikk utenriks, innvandring, sport osv. Vi vil oppdatere og endre disse ettersom tiden går og vi ser an hva som er populært og leserne ønsker.

DISCOURSE: Slik ser det ut på selve debattforumet. (Skjermbilde/Illustrasjonsbilde).

Artiklene vil automatisk bli en egen tråd på forumet og innlegg under artiklene kommer automatisk opp i forumet og motsatt.

Dere kan også starte egne tråder på debattforumet. Det finnes visse regler i starten, og de finner vi ut av sammen. Du kan som sagt være anonym, men må ha en gyldig e-post konto slik at du kan få tilsendt passord fra Discourse-programmet.

Discourse skal være – og ser ut som – et veldig brukervennlig og moderne debattforum. Man kan dele lenker, legge inn bilder og diskutere i «real time» på trådene. Det skal i det hele tatt slå Disqus ganske langt ned i støvlene når det gjelder oversiktlighet og brukervennlighet. Dessuten har det alle de morsomme og interessante funksjonene til et forum, som belønning for de som er aktive og bidrar positivt med større frihet og kanskje tilogmed moderator-mulighet for dere som har vist dere voksne og seriøse.

I begynnelsen tester vi som sagt ut endel funksjoner og ser an brukernes tilbakemeldinger. Etterhvert håper vi at forumet vil bli en integrert del av nettsiden.

Vi ønsker alle våre lesere velkomne, men også meningsmotstandere av alle farger og politisk bakgrunn. Dette skal ikke være et ekko-kammer slik venstresiden ønsker å gjøre Youtube, Facebook og Twitter, men et reellt sted for debatt og meningsutveksling. De som spammer og bedriver personhets vil selvfølgelig bli sendt ut i cyberspace med enveisbillett.

Så da håper vi at vi har gjort den mørke vinternatt litt lysere for våre lesere og ønsker velkommen til Fri Debatt!

Redaksjonen/Frieord

Exit mobile version