Site icon Lykten

Tips om aktivisme spres på sosiale medier (OPPDATERT)

MISTET LIVET: Den franske læreren Samuel Paty ble halshugget av en muslimsk ekstremist sist uke. Nå henges plakatene han viste sine elever i flere norske byer som en reaksjon. (Foto: Privat).

OPPDATERT KL.19.08. I det artikkelen har gått i trykken kommer HRS med en ny oppdatering om at nye karikaturer har blitt hengt opp i Lørenskog og Molde.

En rekke privatpersoner har de siste dagene hengt opp Muhammed-karikaturer i Røros, Lillestrøm og Kongsberg ifølge Human Rights Service.

Politiet startet etterforsking og fire politibetjenter oppsøkte en familiefaren fra Kongsberg i sitt eget hjem. Per-Willy Amundsen, justispolitisk talsmann for FrP var ikke imponert og sendte følgende spørsmål til justisminister Monica Mæland:

Vil statsråden påse at politiet beklager at de har grepet inn mot lovlige ytringer som beskrevet under, instruere politiet om at slike forhold ikke skal finne sted i Norge, og redegjøre for vilkårene for at politiet kan gripe inn og sensurere kritiske ytringer rettet mot islam?

Resultatet var en fullstendig beklagelse fra Sør-Øst politidistrikt ved regionleder Øyvind Aas.

Oppfordring i sosiale medier

Nå ser det ut som ytringsfrihetsentusiaster har fått blod på tann og vi har rapportert at følgende melding spres i sosiale medier:

Ta opp kampen!

La oss ta knekken på islamistene med vår ytringsfrihet!

Noen tips:

Kjøp spraylim på Jula eller Clas Ohlson (du har ikke tid til å kline med tapetlim). En stor boks koster om lag 100 kroner. Du trenger 1 sprayboks per 60 ark.

Er man på Jula så kjøp med et par bomullhanske til 14,90 kr. Paret kan deles mellom to aktivister. Ha hanske på den ene hånda som brukes til å stryke utover arket på limflaten. Sparer deg for veldig mye klin.

Unngå å henge opp plakater ved barneskoler og barnehager. De yngste må få lov til å være barn uten å bli eksponert for brutale politiske realiteter.

Finn bilder på internett (søk på Kurt Westergaard Muhammed-karikatur på «bilder»)

Ta bilder når karikaturene er hengt opp og send de til Rights. E-post: post@rights.no

Gå gjerne flere sammen, og følg nøye med på omgivelsene.

Lykke til!

Exit mobile version