Site icon Lykten

Tucker: Mediabløff at svarte systematisk drepes av politiet

Demonstrasjonene og opptøyene etter George Floyds død i forbindelse med en politipågripelse i slutten av mai, sprer et narrativ om at afroamerikanere systematisk drepes av politiet i USA.

Familiens advokat har til og med kalt det som skjer for et pågående «folkemord».

Det stemmer ikke. Det er rett og slett en løgn, konstaterer nå Fox News’ Tucker Carlson, som har gått gjennom statistikk over tilfeller der politiet har skutt i hjel noen.

Les også: SJOKKVIDEOEN du ikke får se i norske massemedier

I fjor fant det sted 1.004 slike dødsskytinger. i 802 av tilfellene har den etniske tilhørigheten på både politimannen og den mistenkte gjerningsmannen blitt registrert. 371 hvite og 236 sorte ble drept. Den store majoriteten av de mistenkte kriminelle var selv bevæpnede, og svarte var betydelig oftere bevæpnet enn hvite.

«Til tross for dette drepes flere hvite mistenkte», sier Tucker.

For 2019 finnes det ikke mer enn totalt ti tilfeller der en ubevæpnet afroamerikaner ble skutt ihjel av politiet, ni menn og en kvinne.

Les også: Nye sjokkvideoer fra USA – hvite mennesker utsatt for drapsforsøk

Tucker Carlson går gjennom samtlige tilfeller og konstaterer at gjerningspersonen i fem av de ti tilfellene angrep politiet før de ble skutt. En av skytingene var et «feilgrep».

«Dette er et svært lite tall i en befolkning med 325 millioner mennesker. Dette er ikke folkemord, sier han. Det er ikke engang i nærheten av folkemord. Det er latterlig å i det hele tatt påstå det».

Dessuten har antallet dødsskytinger minsket. i 2015, under Barack Obamas tid som USAs president, ble 38 ubevæpnede afroamerikanere skutt av politiet, ifølge Carlson. 32 hvite ble også skutt av politiet.

Fjoråret var det sikreste året hittil for ubevæpnede mistenkte kriminelle. Det samme året ble allikevel 48 politimenn drept. Det er et høyere antall enn ubevæpnede som blir skutt av alle raser sammenlagt.

Les også: Hans navn var Cody Holte

I 2018 så ble 7.407 afroamerikanere drept totalt i USA. For enhver ubevæpnede afroamerikaner som blir drept av politiet, så blir 700 drept av noen andre. Vanligvis av noen de kjenner.

Dette er fakta. De kan ikke motsies.

«Blir svarte jaget som det påstås av politiske kommentatorer på amerikansk TV? Eller pågår det noe annet her? Holder landet på å rives i stykker av en komplett løgn, en beviselig løgn, som brukes av kyniske mediamanipulatører og skruppelløse politikere som forsøker å bruke rasehat for å skaffe seg makten, selv om det ødelegger landet?»

Nå har du fått fakta og kan selv bestemme hva du mener skjer i landet, avslutter Carlson.

Les også: Se den avslørende kriminalitetsstatistikken i New York

Exit mobile version