Site icon Lykten

Unge danske patrioter fikk internasjonal oppmerksomhet for Syria-aksjon

Danske myndigheter strammer inn politikken overfor flyktninger som ikke lenger har beskyttelsebehov. Nesten 200 syrere er sendt hjem.

Danmarks statsminister sier ifølge Jyllands-Posten at et er «åpenbart» at blant annet syrere som ikke trenger beskyttelse skal reise hjem. Ettersom danske myndigheter anser området rundt Damaskus som trygt, oppheves oppholdstillatelsen til mange flyktninger fra Syria.

Tiltakene får støtte fra opposisjonspartiene Dansk Folkeparti og Venstre.

Foto: identitaer.dk
Foto: Identiaer.dk

Den danske patriotiske ungdomsbevegelsen Generation Identitær (GI) lot seg inspirere av hjemsendelsene av syriske flyktninger. For å vise sin støtte til repatrieringen, som er en viktig del av GIs program, arrangerte GI et lotteri. Alle syriske flyktninger kunne delta. Premien var en reise hjem til «solrike Syria» – på permanent basis.

På sin nettside skriver GI følgende om stuntet:

«I Danmark er det over 40.000 syriske migranter inkludert etterkommere, som nå bør returnere til deres hjemland, slik at de kan hjelpe til med gjenoppbyggingen av landet. Generation Identitær oppfordrer Mattias Tesfaye og regjeringen til å si takk for besøket til samtlige syrere, og hjelpe dem med å starte på hjemreisen.»

Mattias Tesfaye (S) er Danmarks utlendings- og integreringsminister. Nylig uttalte Tesfaye at han også vil være Danmarks utvandringssminister.

Generation Identiær hang opp plakater som lokker syrere til å returnere til solrike Syria. Aksjonen har fått stor oppmerksomhet, også i utlandet. Den konservative britiske avisen The Telegraph har laget sak om dette, som er videreformidlet av MSN News. The Telegraph beskriver GI som ytre høyre, selv om aksjonen gjennomføres som direkte støtte til et tiltak innført av en regjering ledet av sosialdemokratene.

Foto: Identitaer.dk
Foto: Identitaer.dik

Det er helt vanlig at GI beskrives som en høyreradikal organisasjon i massemedia. Selv beskriver de seg selv som en patriotisk, metapolitisk ungdomsbevegelse, som jobber mot masseinnvandring og multikultur, og for at europeiske verdier skal gjelde i Europa.

Les mer: Generasjon Identitet i Danmark kapret Amnesty Internationals markering

GIs aksjoner kan være spektakulære, men har etter det Lykten forstår aldri vært voldelige. Den franske avdelingen av GI ble, som blant annet nettavisen Resett omtalte, nylig tvangsoppløst av franske myndigheter etter en symbolsk grenseaksjon i januar.

Foto: Identitaer.dk
Exit mobile version