Site icon Lykten

Unionens fremtid

(Pixabay)

Da Donald Trump vant valget tilbake i 2016, støttet jeg hans kampanje. Han var den første republikanske presidenten jeg noen gang støttet. Fordi han ble hatet av nesten alle (det var i det minste det vi ble ledet til å tro), kunne jeg ane at han var annerledes. Når mennesker ved makten hater deg med den slags lidenskap, må du gjøre noe riktig.

Jeg vil ikke nekte for at jeg hadde mine tvil om ham. Trump er absolutt en skrytepave, sannsynligvis til og med en narsissist, og jeg er ikke en spesiell fan av den slags tull. Men rettferdig nok, ingen er perfekte. Jeg ble vunnet over av den vanvittige kampanjen hans. Uansett hvilken sprø ting Trump uttalte eller hva hans motstandere gravde opp fra fortiden, toppet han meningsmålingene. Det var en stor «F**K – YOU» til etablissementet, og jeg elsket hver eneste bit av det.

Trump gjorde det bra men var dømt til å feile

Trump gjorde det bra, og hans presidentskap overgikk alt jeg forventet. Han fullførte dessverre ikke muren, men han avsluttet krigene som han lovet. Han avslørte falske nyhetsmedier. Han hentet de amerikanske selskapene tilbake og skaffet jobber i hopetall, for svarte og hvite. Og sørget for den første lønnsøkningen på 30 år blant annet. På grunn av Trump er Amerika nå den største produsenten av olje. Voldelig kriminalitet gikk ned hvert år under hans presidentperiode, mens demokratiske politikere var overivrige etter å slippe voldelige kriminelle ut på gatene igjen.

Han vendte ryggen til TTIP, Parisavtalen og WHO og sist, men ikke minst, kalte han bløffen på Covid-19-hysteriet. Mange gode ting! Trump gjorde det som en nasjonalliberalist skulle gjøre, og forsøkte å inkludere alle grupper i Amerika, og ga dem så godt han kunne like muligheter. Han var ikke, som mange av motstanderne hevder, presidenten bare for hvite mennesker. Av den grunn var han populær blant hvite, svarte og latinere.

Men i et etnisk og kulturelt mangfoldig land vil det uansett hva du gjør, alltid være folk som føler seg utenfor. Av den grunn er jeg ikke en nasjonalliberalist, og i den forbindelse er Trump ikke min mann. Amerika er for delt etnisk, kulturelt og derfor også politisk. Og det er derfor jeg ikke tror på fremtiden for den amerikanske unionen. Etnisk og kulturelt mangfold er en viss destabilisator for enhver nasjon, og jeg tror at det vi er vitne til nå er begynnelsen på en oppløsning av den amerikanske unionen.

Det er uunngåelig, og så mye som jeg gjerne vil se Trump ha ansvaret for en andre periode (jeg elsker liberale tårer), så må vi innse det; ytterligere 4 år med Trump ville trolig bare forlenge elendigheten og forsinke det uunngåelige.

Det kommer til å bli stygt og ikke bare for statene, det vil også øke uroen i Europa. Måtte Gud hjelpe oss gjennom disse vanskelige tider.

Exit mobile version