Site icon Lykten

Vestens selvmord til full musikk!

(Pixabay)

Det er meningen at alt i hele Europa og USA skal gå rakt til helvete! Innen DU forstår dette vil du ikke forstå noen ting. Tror du at verdens fremste finansakrobater og samtlige vestlige toppledere ikke skjønner hva de holder på med, eller i sin dårskap bare har gjort noen uhellssvangre feilgrep? Da må du rett og slett betrakte deg som blind for virkeligheten.

Dominerende dårskap

Men den menneskelige dårskap har vist seg formidabel når det virkelig gjelder. Den engelske statsminister Neville Chamberlain led av presis det samme fornektelsessyndromet da han kom hjem fra møtet med Adolf Hitler og i avsindig dårskap proklamerte «Peace in our time». Og det etter at nazistene allerede var godt i gang med sin ekspansjon ut over alle grenser og satte i gang den planlagte verdenskrigen bare noen måneder senere.

Den vestlige kulturen har likeledes dårifisert seg og sluker enhver løgn rått fra sine omgivelser – ja endog fra sine egne korrumperte ledere – selv om et barn burde kunne se hvor galskapen er på vei i hurtig tempo. Selvsagt har regissørene generert en bedratt plapreklasse under seg, som i sin forblindelse virkelig tror på alle løgnene servert dem som gullforgylt gråstein der verden skal «reddes» fra en undergang kreert av globaleliten selv. For ut av asken å skape noe helt nytt i stedet for verdens til nå mest vellykkede samfunn av frihet og likhet.

Fandens meisterstykke

Den som fortsatt tror at Adolfs, Maos eller Stalins formidable samfunnskupp tilhører en forgangen tid, kun tilhørende historiebøkene, har intet lært. Når vestlige statsledere omtaler sine folk som et «sammensurium» og utilslørt og uten blygsel annonserer et vestlig ledet verdenskupp, kan det være en tanke å skjele til forfatteren Arne Garborgs mesterverk «Læraren»:

«Det må væra Fandens meisterstykke då han fekk kyrkja ombygd til sitt bruk.Og det så fnt at ho enno trur ho er Kristi kyrkje. Ja det bannar ho på kvar dag…Er det ikkje så du kan tru du drøymer?»

Intet nytt under solen

Og intet er nytt under solen. Vesten likner mer og mer på en synkende skute der de forledede passasjerene leter etter en bedre lugar i stedet for å gå i livbåtene. Dette viser oss med all tydelighet at menneskesinnet ikke er noe mer enn en datamaskin du kan fylle med både vrøvl og visdom. Input og output. Vi fødes som originaler og dør som kopier. Så har du først fylt topplokket med svada, viser det seg svært vanskelig å korrigere selv åpenbare feilslutninger. Ikke minst fordi irrasjonelle følelser ligger på filen og stolthet hindrer oss i å lære av feil.

Å kvitte seg med stoltheten men bevare selvrespekten er maktpåliggende dersom velgerne skal endre sine innbarkede ståsteder. For å se det alternative lyset er du altså pukka nødt til å dempe ditt eget tilvante. Allerede de gamle hebreerne forsto dette grunnleggende poenget der de samlet seg visdom i Bokji:

«Den troskyldige går på og må bøte. Den vise ser ulykken komme og søker skjul.»

Exit mobile version