Site icon Lykten

Vidar Kleppe raser over forslag om 200 meter høye vindturbiner ved naturperlen Fedje

FEDJE. (Foto: Wikimedia / Frokor / CC BY-SA 3.0).

Av Demokratene

Vidar Kleppe raser over forslaget om voldsomme naturinngrep i hans hjemkommune, vakre Fedje i Hordaland.

At ordfører og rådmann ikke evner å skjønne dette er beklagelig, men her har Demokratene folket med seg igjen i en viktig sak for Fedje.

Kleppe får støtte av styremedlem i Demokratene Vestlandet, Jan Ove Fromreide:

«Denne saken blir en av de viktigste for Demokratene i Hordaland å stoppe. Norge har nok kraft. At vi skal ødelegge moder Norges natur for å fylle opp pengebingen til tyske investorer er galimatias.»

FEDJE. (Google Maps).

Ikke bare naturen blir ødelagt, men Fromreide og Kleppe er også bekymret for fiskebestanden og ikke minst fuglelivet og faunakriminalitet. Kleppe påpeker at et slikt enorm vindturbinanlegg nord for Fedje vil utgjøre en stor risiko for skipstrafikken, ikke minst inn og ut av fra de viktigste oljehavnene Mongstad og Sture. Også store hotellplaner blir skrinlagt hvis det kommer vindkraft utenfor Fedje, sier hotellgrunder Anne Koppang til lokalavisen BT.

Fedjingen Vidar Kleppe, minner også om u-båten som ligger der med enorme mengder kvikksølv. Rystelser i den nedsunkne tyske ubåten, som er full av kvikksølv og har ligget på havets bunn og ruster i 75 år kan vi ikke gamble med. Vi kan ikke ta sjansen på at vindturbiner får kvikksølvet i bevegelse, da det vil føre til død fisk over alle Vestlandsfjorder.

PROTEST MOT UBÅTEN MED KVIKKSØLV I FEDJE. (Foto: Google Streetview).

Nok er nok! Stopp galskapen, stopp planene om vindturbiner ved Fedje umiddelbart, krever Vidar Kleppe og Jan-Ove Fromreide, som begge er listekandidater for Demokratene i Hordaland.

Exit mobile version