Site icon Lykten

(VIDEO) Etniske svensker vil være i minoritet i Sverige i 2065

Sverige kommer til å eksistere, men bare i navnet – er rubrikken på en rapport fra firmaet Gefira som har regnet på den svenske demografien. Opplysningene man baserer tallmaterialet på kommer fra det svenske statistikkbyrået SCB.

Rapporten konkluderer blant annet at fertiliteten blant etniske svensker er lavere enn den generelle fertiliteten i befolkningen og at antallet barn med typiske muslimske navn vokser i rask takt – bare siden 2010 har disse økt med 30 prosent.

MINORITET: 2065 er det første året etniske svensker er i minoritet i nasjonens 1000-årige historie.

Istedenfor å oppmuntre til en økning i barnefødselen blant sin egen befolkning, velger man å sette igang en massiv innvandring og den etnisk svenske befolkningen vil da oppleve å bli en minoritet i sitt eget land i løpet av de neste 40 årene.

I 2060 beregner man at den etnisk svenske befolkningen vil ha minsket til 6.6 millioner og om utviklingen fortsetter, så vil dette tallet senkes til bare 4.5 millioner i slutten av dette århundret. Samtidig vil Sveriges totale befolkning telle ca. 14 millioner mennesker, noe som betyr at 2 av 3 personer bosatt i vårt naboland vil ha utenlandsk bakgrunn.

En lignende utvikling vil forekomme i Norge, som du kan lese om her. og Her.

KLAR MINORITET: Bare 35 år senere, i år 2100, utgjør svenskene kun en tredjedel av befolkningen i Sverige.
Exit mobile version