Site icon Lykten

Castros død – diktator og massemorder hylles som «frigjøringshelt» i norske medier

DREPTE TITUSENVIS: Fidel Castro drepte titusenvis av politiske dissidenter etter kuppet i 1959. Den kommunistiske ideologien tillater ikke at noen tenker eller mener annerledes enn de som styrer. (Foto: Henrettelse av politisk motstander).På bildene over kan man se «frigjøringshelten» til Aftenposten, VG og NRK i aksjon med å «frigjøre» politiske dissidenter.

Fidel Alejandro Castro Ruz tok makten under Den cubanske revolusjonen i 1959, da den sittende diktatoren Fulgenicio Batista ble styrtet.

Castro var ikke mer demokratisk anlagt enn at han fortsatte diktaturet, i marxistisk form.

Dette er bare noen av de tallene, historiene og overgrepene som Castros Cuba sto bak.

(Disse tallene er ikke eksakte, men ligger åpne på flere nettsider som omtaler Cubas historie med Castro som diktator. Det kan være at enkelte tall er lavere, mens noen kan være høyere da cubanske myndigheter i kjent kommunistisk stil skjulte sine forbrytelser, kastet ofre i ukjente massegraver og aldri informerte familier om hva som hadde skjedd. Uansett er det en indikasjon for den terroren og brutaliteten som Castro og hans medhjelpere utøvde).

«Gratis og godt helsevesen»

Venstresiden i norsk og internasjonal politikk har lenge hyllet Cuba for gode helsetjenester og utdannelse. Men som vanlig med kommunistiske diktaturer så er sannheten og det som vises frem og fortelles om under statsbesøk, to forskjellige verdener.

Les også: Castro levde i luksus – hadde 11 barn med 4 kvinner – yacht og egen øy

Velkommen til 1960-tallet

Som vanlig i kommunistiske diktaturer så er ytringsfrihet, demokrati og samfunnslig utvikling ikke ting som står øverst på agendaen.

Cuba er i så måte et strålende eksempel på hvor tilbakestående et samfunn kan være hvis man isolerer seg fra omverdenen.

Som i Nord-Korea så er internett og satelitt-TV forbudt i private hjem. Det er også forbudt å forlate landet uten tillatelse. Det er ikke lov å sende barna i en ikke-statlig drevet skole. Å bedrive politisk aktivitet som ikke er kommunistisk er forbudt. Det er forbudt å lese blader og bøker som ikke er godkjent av myndighetene. Å drive sitt eget firma er forbudt. Å tjene mer enn statens lønnsregulering er også forbudt. Å være med i en ikke-statlig fagforening er forbudt. Å velge sin egen lege eller sykehus er forbudt. Det er forbudt å kritisere eller negativt omtale myndighetene, i særdeleshet ledelsen av kommunistpartiet. Det er ikke lov å kjøpe og selge eiendommer. Man kan kun «bytte» dem mot lignende eiendommer. Kun barn opp til 7 år får kjøpe melk. Eldre barn og voksne har ikke lov å kjøpe melk og må ut på det svarte markedet hvis de vil ha det. Og mange, mange flere regler og lover.

Dette høres vel «frigjørende» ut? Eller hva, Aftenposten, VG og Dagbladet? Våre kjære rødgrønne politikere som hyller Cuba og den sosialistiske utopien?

For de som ønsker å dykke dypere i hvem Fidel Castro var, samt hans gode venn og også massemorder, Che Guevara, så anbefales videoene under her.

Exit mobile version